FORMULA 1

Formula 1: Ο Αλόνσο ανέβηκε ξανά στο βάθρο μετά από 2675 ημέρες

Formula 1: Ο Αλόνσο ανέβηκε ξανά στο βάθρο μετά από 2675 ημέρες
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στο GP του Κατάρ κάτι που είχε να συμβεί για 2675 ημέρες και τον αγώνα στην Ουγγαρία το 2014.

Δίχως αμφιβολία ήταν ο οδηγός του αγώνα στο GP του Κατάρ. Μπορεί τα φώτα να έπεσαν πάνω στον Χάμιλτον, αλλά και τη μάχη του τίτλου που πήρε φωτιά, όμως ο Αλόνσο ήταν εντυπωσιακός.

Ο Ισπανός κατάφερε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στην Formula 1 να ανέβει στο βάθρο τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Για να γίνει αντιληπτό το κατόρθωμά του αρκεί να αναφέρουμε ότι έχουν περάσει 2675 μέρες από την τελευταία φορά που συνέβη αυτό.

Συγκεκριμένα, ήταν στο GP της Ουγγαρία στις 27 Ιουλίου του 2014 όταν ο Ισπανός είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση για χάρη της Ferrari πίσω από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull.

"Πέρασαν επτά χρόνια, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα. Περίμενα τόσο καιρό για αυτό και είμαι τόσο χαρούμενος" είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Ισπανός.

"Απίστευτη αίσθηση η επιστροφή στο βάθρο της F1"

Και συνέχισε λέγοντας: "Ήμασταν κοντά σε έναν-δύο αγώνες, αλλά δεν ήταν ποτέ αρκετό. Στο Σότσι ήταν η προηγούμενη ευκαιρία μας, αλλά τελικά εδώ τα καταφέραμε".

Ο "Ελ Νάνο" συμπλήρωσε: "Ειλικρινά, σκεφτόμουν πως θα ηγηθώ στον αγώνα μετά τον πρώτο γύρο. Πίστεψα ότα με τα μαλακά ελαστικά θα μπορούσα να περάσω τον Λιούις, αλλά τελικά δεν μπορούσα. Μετά, με τον Τσέκο ήμασταν πολύ κοντά στο τέλος. Είμαι τόσο χαρούμενος για την ομάδα. Επίσης, ο Εστεμπάν ήταν στην 5η θέση, οπότε ήταν μια καλή Κυριακή".

Σχετικά με τη στρατηγική του ενός πιτ-στοπ, εξήγησε: "Σχεδιάσαμε να κάνουμε μια στάση από την αρχή, αλλά ποτέ δεν ξέραμε πόσο άσχημη θα ήταν η φθορά των ελαστικών. Ήταν ένας νέος αγώνας για όλους. Αλλά νομίζω ότι εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας. Το πιτ-στοπ ήταν φανταστικό. Η ομάδα ήταν σπουδαία. Η αξιοπιστία του αυτοκινήτου ήταν τέλεια, και ξέρετε ότι το άξιζαν".

Με αυτή την τρίτη και πέμπτη θέση στο Κατάρ, η Alpine άνοιξε διαφορά 25 βαθμών από την Alpha Tauri, κι έτσι πήρε σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

TAGS FORMULA 1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ