FORMULA 1

Formula 1, Ντε λα Ρόσα: "Ο Αλόνσο θα μείνει στη F1 και μετά το 2024"

Fernando Alonso celebrates on the podium after finishing third in the Formula One Miami Grand Prix auto race at the Miami International Autodrome, Sunday, May 7, 2023, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Wilfredo Lee)
Fernando Alonso / Aston Martin, GP MIAMI 2023 AP PHOTO/WILFREDO LEE

Ο πρώην οδηγός της F1, σύμβουλος επικοινωνίας της Aston Martin και φίλος και συμπατριώτης του Φερνάντο Αλόνσο, Πέδρο ντε λα Ρόσα, λέει πως "βλέπει" τον δις πρωταθλητή να συνεχίζει στη Formula 1 σε ηλικία ακόμη και πάνω των 45 ετών.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ξεδιπλώνει τη φετινή σεζόν της F1 μετά από μία δεκαετία το θαυμαστό του ταλέντο με την Aston Martin AMR23, το πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο που είχε από τις μέρες του στη Ferrari, και αυτό είναι αρκετό για να κρατήσει το κίνητρό του για να κερδίσει και πάλι νίκες και πρωταθλήματα στη Formula 1 - σύμφωνα με τον Ντε λα Ρόσα.

Η ηλικία του Αλόνσο, που θα κλείσει αυτόν τον Ιούλιο τα 42 του χρόνια, σε συνδυασμό με την έλευση της Honda το 2026, γέννησαν ερωτηματικά πρόσφατα αν ο Ισπανός θα παραμείνει στο σπορ και πέραν του 2024.

Ωστόσο, η Honda ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί ξανά με τον Αλόνσο -έπειτα από τις προσβλητικές του δημόσιες δηλώσεις για τον κινητήρα της ιαπωνικής εταιρείας που οδηγούσε στη McLaren το 21015-'17- και η Aston Martin, μέσω του διευθυντή της Μάικ Κρακ, ότι η ηλικία του Φερνάντο δεν είναι πρόβλημα όσο συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικός.

Aston Martin driver Fernando Alonso of Spain steers his car during the Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah corniche circuit in Jeddah, Saudi Arabia, Sunday, March 19, 2023. (AP Photo/Hassan Ammar)
Φερνάντο Αλόνσο, GP Σαουδικής Αραβίας 2023 AP PHOTO/HASSAN AMMAR


"Προσωπικά τον βλέπω να μένει πάνω από δύο χρόνια", είπε ο Ντε λα Ρόσα στην ισπανική εφημερίδα El Mundo Deportivo.

"Κι αυτό λόγω της εμπλοκής του, του ενθουσιασμού και της απόδοσής του. Κάθε ομάδα θα ήθελε να είχε τον Αλόνσο. Δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με τους νέους κανονισμούς [του 2026]. Η απόφαση του Φερνάντο θα κριθεί από την απόδοσή του στην πίστα.

Απολαμβάνει να μάχεται για νίκες. Όσο ξέρει ότι είναι ανταγωνιστικός, θα συνεχίζει. Και τη μέρα που θα διαπιστώσει ότι δεν είναι, και ότι έχει πέσει η φυσική του κατάσταση, τότε θα θελήσει ο ίδιος να αφιερώσει τον εαυτό του σε κάτι άλλο. Όμως, δεν βλέπω κανένα σημάδι πτώσης της απόδοσής του, ούτε την εμπλοκής, της αφοσίωσης και του ενθουσιασμού του", συμπλήρωσε ο 52χρονος πρώην οδηγός της McLaren.

Ένας άλλος πρώην οδηγός της McLaren, ο Γρέρχαρντ Μπέργκερ, δήλωσε το περασμένο τριήμερο στην εφημερίδα Kronen Zeitung ότι ο Αλόνσο "είναι το highlight της φετινής Formula 1, και επίσης έχει γίνει πολύ πιο συμπαθής. Έχει πάντοτε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και οι υποστηρικτές του είναι χαρούμενοι για εκείνον".

TAGS FORMULA 1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ASTON MARTIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ