FORMULA 1

Η Alpine δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον Αλόνσο πριν από το τέλος του 2022

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο AP IMAGES

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Alpine F1 Οτμάρ Ζαφνάουερ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η γαλλική ομάδα σκέφτεται να διακόψει πρόωρα φέτος το συμβόλαιό της με τον Φερνάντο Αλόνσο, μετά την «βόμβα» της ανακοίνωσης ότι υπέγραψε στην Aston Martin το 2023.

Η Alpine F1 δεν ήταν διατεθειμένη να προσφέρει στον Φερνάντο Αλόνσο πολυτελές συμβόλαιο, όπως επιθυμούσε ο Ισπανός - που το βρήκε για τα τρία επόμενα χρόνια στην Aston Martin F1. Παρότι, όμως, η γαλλική ομάδα πληροφορήθηκε για τη συμφωνία του Ισπανού με την AMF1 από την ανακοίνωση της τελευταίας, ο Οτμάρ Ζαφνάουερ υποστηρίζει ότι αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει τη σχέση της ομάδας με τον Αλόνσο στο υπόλοιπο της φετινής χρονιάς.

Ο Ζαφνάουερ, μέχρι πέρσι διευθυντής της Aston Martin F1, πριν αποχωρήσει λόγω της φημολογούμενης ρήξης του με τον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας Λόρενς Στρολ, είπε στην ισπανική El Confidencial ότι ο Αλόνσο θα ολοκληρώσει χωρίς καμία αμφιβολία τη φετινή χρονιά με την Alpine F1.

Σε ερώτηση αν η Alpine σκέφτεται την αντικατάσταση του Αλόνσο, ο Αμερικανο-Ρουμάνος διοικητής της ομάδας είπε «σε καμία περίπτωση, γιατί να το κάνουμε αυτό; Είναι σπουδαίος οδηγός και αποδίδει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Φερνάντο είναι ένα από τα καλύτερά μας περιουσιακά στοιχεία, και σκοράροντας βαθμούς με τον Εστεμάν [Οκόν] σε κάθε αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε τη McLaren». Ο Ζαφνάουερ εννοεί στη μάχη για την 4η θέση του φετινού πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Ο Αλόνσο έχει κάνει με την Alpine πολλές από τις υπερβάσεις που ανέκαθεν συνήθιζε στην καριέρα του, με αποκορύφωμα τη δεύτερη θέση στην εκκίνηση του GP Καναδά, αλλά το μονοθέσιο δεν τον έχει βοηθήσει να τερματίσει σε κάποιον φετινό αγώνα πάνω από την 5η θέση. Και τα αρχικά προβλήματα αξιοπιστίας της Α522 του τον έχουν αφήσει με μόνο 41 βαθμούς μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν.

Παρότι έχει υπογράψει σε νέα ομάδα για το 2023, ο Ζαφνάουερ δηλώνει σίγουρος ότι ο Αλόνσο θα είναι αφοσιωμένος όσο ποτέ για να βοηθήσει τη γαλλική ομάδα στη φετινή της προσπάθεια. «Τα πάμε πολύ καλά μαζί από την πρώτη μέρα, και αυτό συμβαίνει διότι είναι μαχητής - κι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Είμαι κι εγώ πολύ ανταγωνιστικός και μοιάζω στον Φερνάντο.

Δεν υπάρχει τίποτα που να θέλω περισσότερο από το να πετυχαίνω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αυτό είναι που μου δίνει κίνητρο. Απεχθάνομαι την ήττα, και βλέπω το ίδιο και στον Αλόνσο. Η κοινή μας αυτή συναισταμένη σημαίνει ότι η συνεργασία μας είναι πολύ εύκολη, και η σχέση μας από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εστιάσει στο να κερδίσουμε τη McLaren».

Ο Ζαφνάουερ κατέληξε: «Πρέπει να τερματίσουμε τέταρτοι στο πρωτάθλημα. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη Mercedes, τη Red Bull και τη Ferrari, αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε και να πλησιάσουμε περισσότερο τη Mercedes. Δεν έχει καμία σημασία αν [ο Αλόνσο] φεύγει για την Aston Martin του χρόνου. Όταν φοράς το κράνος σου, θέλεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Έτσι είμαι κι εγώ».

Photo credits: Associated Press

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ