MERCEDES F1

Formula 1: H Mercedes έγινε η πρώτη ομάδα που έβαλε μπροστά τον κινητήρα του 2022

Το μονοθέσιο της Mercedes στη Formula 1
Το μονοθέσιο της Mercedes στη Formula 1 ASSOCIATED PRESS

Η υβριδική μονάδα ισχύος της Mercedes W13 του 2022 πυροδοτήθηκε για πρώτη φορά στο Μπρίξουορθ, έντεκα μέρες μετά το τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1.

Η πρωταθλήτρια Mercedes έγινε, έτσι, η πρώτη ομάδα που επιβεβαίωσε ότι έχει βάλει ήδη μπροστά τον κινητήρα της νέας χρονιάς, δημοσιεύοντας ένα video που αφήνει να ακουστεί ο ήχος της νέας υβριδικής μονάδας ισχύος, χωρίς να αποκαλύπτει πολλά περισσότερα.

Αυτό το χειμώνα επιτρέπεται η τελευταία εξέλιξη των μονάδων ισχύος, πριν την πλήρη παύση κάθε είδους τροποποίησής τους για την επόμενη πενταετία - ώστε οι κατασκευαστές να αφιερώσουν τους πόρους τους στο σχεδιασμό των ολοκαίνουριων υβριδικών κινητήρων για το 2026.

Οι κινητήρες της Mercedes F1 κατασκευάζονται στη Βρετανία, στο εργοστάσιο Mercedes HPP (High Performance Powertrains) που βρίσκεται στο Μπρίξουορθ, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο των σασί των μονοθεσίων, στο Μπράκλεϊ.

Το video δείχνει την πρόοδο της ομάδας με το μονοθέσιο της νέας χρονιάς, όμως η σημαντικότερη αλλαγή αυτού του χειμώνα έχει να κάνει με τον εν λευκώ ανασχεδιασμό των σασί, βάσει των ριζικών αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς και την αεροδυναμική, που θα ισχύσουν από το 2022.

Συνεπώς, οι μεγάλες ειδήσεις για τα μονοθέσια του 2022 αναμένονται το Φεβρουάριο, όταν και θα παρουσιαστούν και τα δέκα ενόψει των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης για την καινούρια σεζόν, που ξεκινά στις 20 Μαρτίου 2022 στο Μπαχρέιν. Οι πρώτες χειμερινές δοκιμές θα διεξαχθούν στην πίστα της Βαρκελώνης, στην Ισπανία, στις 23-25 Φεβρουαρίου.

TAGS MERCEDES F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ