FORMULA 1

Formula 1, GP Σαουδικής Αραβίας: Απάντηση του Φερστάπεν στην τρίτη περίοδο δοκιμών

Ο Φερστάπεν στο GP της Σαουδικής Αραβίας
Ο Φερστάπεν στο GP της Σαουδικής Αραβίας © 2021 HASSAN AMMAR / AP IMAGES

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν δύο δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Λιούις Χάμιλτον στις σημερινές, τρίτες ελεύθερες δοκιμές στο σιρκουί της Τζέντα, με χρόνο ένα δευτερόλεπτο κάτω από τον χθεσινό ταχύτερο του Βρετανού της Mercedes.

Ο Μαξ Φερστάπεν πέρασε στην αντεπίθεση στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας, 21ου αγώνα του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, γράφοντας με την RB-Honda τον πρώτο χρόνο με διαφορά 0,214 δευτ. από τον μεγάλο του αντίπαλο για τον φετινό τίτλο, Λιούις Χάμιλτον.

Λίγες ώρες πριν τις αποψινές κατατακτήριες δοκιμές, σε συνθήκες που -δεδομένου ότι δεν είχε δύσει ακόμη ο ήλιος- δεν ήταν αντιπροσωπευτικές που θα επικρατήσουν το βράδυ σχετικά με τις θερμοκρασίες των ελαστικών, ο Χάμιλτον έμεινε με το χρόνο που είχε κάνει νωρίς με τα σκληρά ελαστικά, καθώς δεν κατάφερε να τον βελτιώσει με τη μαλακή γόμα.

Formula 1, GP Σαουδικής Αραβίας: Απάντηση του Φερστάπεν στην τρίτη περίοδο δοκιμών
Η κατάταξη στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές

Ο Φερστάπεν, αντίθετα, κατάφερε να κάνει ορισμένους αρκετά ταχείς γύρους με τα κόκκινα ελαστικά, της μαλακής γόμας, και έτσι να σταματήσει το χρόνόμετρο στο 1:28.100. Ο χρόνος ήταν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από το χθεσινό 1:29.1 του Χάμιλτον, κάτι που βεβαίως είναι και αναμενόμενο καθώς η ιδανική γραμμή του σιρκουί στρώνεται με γόμα.

Ο Ολλανδός πέτυχε περίπου στο ημίωρο τον ταχύτερο χρόνο του, ο οποίος θα έμενε ακατάρριπτος μέχρι την καρό σημαία. Ο Σέρχιο Πέρεθ ανελίχθηκε στην τρίτη θέση, ακούγοντας τη RBR ότι είναι απαραίτητη η συμβουλή του στη μάχη του τίτλο, αν και έμεινε μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον ομόλογό του.

Ο Βάλτερι Μπότας αντίθετα, με την έτερη Mercedes W12, έμεινε στην έκτη θέση – πίσω από το εντυπωσιακό δίδυμο της Alpha Tauri, Γιούκι Τσουνόντα και Πιέρ Γκασλί, που κατάφεραν να μπουν στην πεντάδα, σε απόσταση αναπνοής από τον Πέρεθ. Μάλιστα, Ο Γκασλί το πέτυχε με τη μέση γόμα, και παρόλα αυτά ήταν λιγότερο από ένα δέκατο πίσω από τον Ιάπωνα ομόλογό του.

Ο Σαρλ Λεκλέρ επέστρεψε μετά το χθεσινό του ατύχημα, έπειτα από αγώνα δρόμου που έκαναν οι μηχανικοί της Ferrari για να επιδιορθώσουν την πληγωμένη από χθες SF21, και ήταν 48 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Κάρλος Σάινθ – καθώς το δίδυμο της Scuderia έκλεισε την πρώτη οκτάδα.

Το σιρκουί της Τζέντα επιβεβαίωσε και σήμερα τους κινδύνους που κρύβει, λόγω των πολύ υψηλών του ταχυτήτων - και συγκεκριμένα, όταν οδηγοί που είναι σε γρήγορο γύρο συναντούν πολύ πιο αργά κινούμενα μονοθέσια. Δύο αρκετά επικίνδυνα τέτοια συμβάντα έγιναν στην τρίτη περίοδο, και τα δύο με πρωταγωνιστή τον Λιούις Χάμιλτον, που κινούνταν αργά όταν τον προσέγγισαν με μεγάλη ταχύτητα ο Γκασλί και ο Νικίτα Μαζέπιν της Haas.

Οι αποψινές δοκιμές κατάταξης του GP Σαουδικής Αραβίας στο σιρκουί της Τζέντα ξεκινούν στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ