FORMULA 1

Formula 1, GP Ρωσίας: Ο Μπότας ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές του Σότσι

Formula 1, GP Ρωσίας: Ο Μπότας ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές του Σότσι

Ο Φινλανδός της Mercedes συνέχισε με το ρυθμό που είχε στη Μόντσα και στις εναρκτήριες ελεύθερες δοκιμές του GP Ρωσίας, με διαφορά δύο δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Λιούις Χάμιλτον με την έτερη Mercedes W12 και τον Μαξ Φερστάπεν με την RB-Honda.

Καθώς το τριήμερο στο Σότσι -στις βόρειες ακτές του Εύξεινου Πόντου- ξεκίνησε ηλιόλουστο αλλά αναμένεται βροχερό, τουλάχιστον το Σάββατο, και οι τρεις πρωτοπόροι πέτυχαν τους καλύτερους χρόνους τους με τη μαλακή γόμα. Οι δύο οδηγοί της Mercedes τους σημείωσαν περί το μέσον της ωριαίας διαδικασίας, ενώ ο Φερστάπεν έκανε ένα γρήγορο γύρο το πρώτο 20λεπτο και έναν ακόμη στο τέλος.

Ο Φερστάπεν πλησίασε τον Χάμιλτον στα 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου, σε μια πίστα που η χάραξή της ευνοεί σχετικά τα χαρακτηριστικά της Mercedes, στην 15η φετινή μάχη των δύο διεκδικητών του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Θυμίζουμε, ωστόσο, ότι ο Ολλανδός φέρει την ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση, που δέχθηκε από τους αγωνοδίκες του Ιταλικού GP που τον έκριναν υπαίτιο του ατυχήματος με τον Χάμιλτον.

O μόνος που δεν είχε χαώδη διαφορά από τους τρεις πρώτους ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ, που άφησε θετικές πρώτες εντυπώσεις από την ολοκαίνουρια μονάδα ισχύος που η Ferrari δοκιμάζει για πρώτη φορά -και ενόψει του 2022- αυτό το τριήμερο στο Σότσι. Ωστόσο, η αλλαγή τόσων πολλών τμημάτων του κινητήρα θα επιφέρει και ποινές που θα ρίξουν τον Μονεγάσκο στο τέλος της εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής.

Formula 1, GP Ρωσίας: Ο Μπότας ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές του Σότσι

Με τρία διαφορετικά μονοθέσια και μέσα σε μόλις 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου μεταξύ τους (αλλά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο και πλέον πίσω από τους πρωτοπόρους), στην πρώτη επτάδα μπήκε η Aston Martin με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, η Alpha Tauri με τον Πιέρ Γκασλί και η δεύτερη Ferrari με τον Κάρλος Σάινθ.

Η πρώτη McLaren, μετά το θρίαμβο της Μόντσα, ήταν ακόμη ενάμισι δέκατο πίσω τους και 1,5 δευτ. μακριά από την κορυφή, με τον Λάντο Νόρις - ο οποίος είχε ένα παράδοξο συμβάν επαφής με τον τοίχο της εισόδου στα πιτς στο τέλος των δοκιμών. Επίσης πολύ κοντά μεταξύ τους στο τέλος της δεκάδας ήταν η RB-Honda του Σέρχιο Πέρεθ με τις δύο Alpine των Εστεμπάν Οκόν και Φερνάντο Αλόνσο.

Τον 15ο χρόνο σημείωσε ο Κίμι Ράικονεν, που επέστρεψε στο κόκπιτ της Alfa Romeo -έχοντας χάσει τους αγώνες στο Ζάντβουρτ και στη Μόντσα- μετά την πλήρη ανάρρωσή του από τον κορονοϊό.

TAGS FORMULA 1 ΡΩΣΙΑ GP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ