FORMULA 1

Formula 1, Άμπου Ντάμπι: Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής σε συγκλονιστικό φινάλε στον τελευταίο γύρο

Formula 1, Άμπου Ντάμπι: Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής σε συγκλονιστικό φινάλε στον τελευταίο γύρο
PHOTO CREDITS: 24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Μαξ Φερστάπεν έβαλε τέλος στην κυριαρχία του Λιούις Χάμιλτον. Ο 24χρονος πιλότος της Red Bull Racing κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, σε μια συγκλονιστική σεζόν, που ολοκληρώθηκε με το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι με έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο.

Μία από τις πλέον συγκλονιστικές σεζόν στη Formula 1 ολοκληρώθηκε στο Άμπου Ντάμπι, με τον Μαξ Φερστάπεν να κατακτά τον τίτλο και να γίνεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η προσπέραση του Φερστάπεν στον Χάμιλτον που έδωσε τον τίτλο:

Το ατύχημα του Λατίφι που έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας:

Το oh my god του Φερστάπεν μετά τη νίκη του:

Η απονομή του τίτλου στον Φερστάπεν:

Ο διάλογος ανάμεσα στην FIA και τον Τότο Βολφ:

Ο 24χρονος πιλότος της Red Bull Racing Honda άντεξε στην αντεπίθεση του Λιούις Χάμιλτον στην τελική ευθεία της σεζόν και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο μια εντυπωσιακή για εκείνον σεζόν. Παράλληλα, έβαλε τέλος στην κυριαρχία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος μετρούσε τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις (από το 2017 έως το 2020). Σε ένα αγώνα που ολοκληρώθηκε με μάχη ρόδα με ρόδα στον τελευταίο γύρο ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Φερστάπεν με τον Ολλανδό να περνάει τον Βρετανό στον τελευταίο γύρο και έπειτα από μεγάλη μάχη είδε πρώτος την καρό σημαία.

Ο Λίουις Χάμιλτον κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Φερστάπεν στην εκκίνηση του αγώνα, καθώς ο Ολλανδός είχε την pole position. Στη συνέχεια μάλιστα υπήρξε μάχη και παραλίγο επαφή ανάμεσα στους δύο. Ο Βρετανός κρατήθηκε μπροστά και άνοιξε τη διαφορά του.

Η προσπέραση του Χάμιλτον στην εκκίνηση:

Η μάχη μεταξύ Χάμιλτον και Φερστάπεν:

Μετά τα pit stops των δύο ο Χάμιλτον μπλέχτηκε με τον Πέρεζ, ο οποίος αν και είχε φθαρμένα ελαστικά έδωσε μεγάλη μάχη, δίνοντας ταυτόχρονα και την δυνατότητα στον Φερστάπεν να πλησιάσει κοντά στο 1''. Ένα Virtual Safety Car έβαλε τον Ολλανδό ξανά στα pits, αλλάζοντας την στρατηγική του προσπαθώντας να χτυπήσει μέχρι το φινάλε τον Χάμιλτον που είχε ανοίξει εκ νέου τη διαφορά, με τα φρέσκα ελαστικά.

Η μονομαχία του Πέρεζ με τον Χάμιλτον που κράτησε ζωντανό τον Φερστάπεν:

Λίγο πριν από το φινάλε ο αγώνας πήρε "φωτιά" . Ο Λατίφι βρέθηκε στις μπαριέρες και το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στον αγώνα. Η αγωνία χτύπησε στο κατακόρυφο. Θα δώσουν τη δυνατότητα στους δύο οδηγούς να τρέξουν για τον τίτλο. Η FIA τους άφησε. Ο Φερστάπεν έβαλε μαλακά ελαστικά, ώστε να προσπαθήσει να περάσει τον Χάμιλτον. Το Safety Car βγήκε και ο Φερστάπεν έκανε την επίθεσή του, πέρασε τον Χάμιλτον και στέφθηκε πρωταθλητής.

Ο Φερστάπεν μετά το τέλος του αγώνα ξέσπασε σε έντονους πανηγυρισμούς, ενώ παράλληλα ο Χάμιλτον ήταν εμφανώς στεναχωρημένος για τηνν εξέλιξη του αγώνα. "Είναι παρανοϊκό. Τα παιδιά της ομάδας μου, της Honda, τους λατρεύω όλους τόσο πολύ. Επιτέλους, είχα λίγη τύχη με το μέρος μου. Και πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τσέκο [Σέρχιο Πέρεθ], οδήγησε με την ψυχή του σήμερα" ανέφερε ο Ολλανδός στο team-radio.

Ο Τότο Βολφ γκρίνιαξε στη FIA για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε με το safety car στο φινάλε του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, με τον Μάικλ Μάσι να του απαντά πως "αυτό λέγεται μηχανοκίνητος αθλητισμός". Ακολούθησε φυσικά η απονομή του τίτλου με τον Φερστάπεν να πανηγυρίζει με την ψυχή του, ενώ ο Λίους Χάμιλτον τον συνεχάρη για την επιτυχία του. Μάλιστα, οι δύο τους αγκαλιάστηκαν και μετά το τέλος του αγώνα.

Η ειδική εκπομπή του SPORT24, με τον Χάρη Σταύρου, τον Γιάννη Λημναίο και τον Μιχάλη Γεωργιάδη για την απόλυτη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στη Formula 1 ανάμεσα στον Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν.

TAGS FORMULA 1 GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL HONDA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ