FORMULA 1

Φερστάπεν: "Ό,τι έγινε, έγινε με τον Χάμιλτον"

Φερστάπεν: "Ό,τι έγινε, έγινε με τον Χάμιλτον"

Ο Μαξ Φερστάπεν εξέφρασε την απορία του για τους λόγους της "αψιμαχίας" του με τον Λιούις Χάμιλτον στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP των ΗΠΑ - ενώ παράλληλα είπε ότι η σχέση του με Άγγλο μετά τη σύγκρουση της Μόντσα δεν είναι κακή, διότι "προχωράμε και συγχωρούμε".

Οι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον βρέθηκαν μαζί στην τελευταία στροφή της πίστας του Τέξας καθώς προετοιμάζονταν για έναν γρήγορο γύρο προσομοίωσης δοκιμών κατάταξης στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του 17ου φετινού αγώνα της Formula 1.

Ο Χάμιλτον πλησίασε τη RB-Honda του Φερστάπεν και οι δύο λίγο έλειψε να ακουμπήσουν, οδηγώντας με μικρή απόσταση στην κεντρική ευθεία και έπειτα στρίβοντας στην αριστερή, ανηφορική πρώτη στροφή. Είναι κάτι που σπανίως συμβαίνει στις ελεύθερες δοκιμές - εκτός, φυσικά, κι αν υφίσταται ένας "ψυχολογικός πόλεμος" για τη διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος.

Στην έξοδο από την πρώτη στροφή ο Ολλανδός ακούστηκε στην ραδιοεπικοινωνία με την ομάδα να γελάει, και έπειτα να λέει "τι βλάκας ηλίθιος". Η απάντηση του μηχανικού του ήταν "δεν έχει καμία σημασία, αγνόησέ το".

Φερστάπεν: "Ό,τι έγινε, έγινε με τον Χάμιλτον"

Ο Φερστάπεν είπε ότι δεν κατάλαβε το λόγο αυτού που συνέβη: "Ναι, δεν ξέρω, θέλω να πω όλοι παίρναμε τη σειρά μας για να κάνουμε έναν γρήγορο γύρο. Οπότε δεν κατάλαβα και πολύ καλά τι συνέβη εκεί", είπε - και δεν θέλησε να γίνει πιο επεξηγηματικός.

Σε άλλη χρονική στιγμή, μιλώντας για τη φετινή του αντιπαλότητα με τον Χάμιλτον που οδήγησε στη σύγκρουση των δύο στα GP Βρετανίας και Ιταλίας, ο Ολλανδός είπε ότι η σχέση του με τον Άγγλο μετά από αυτές τις ατυχείς στιγμές δεν είναι όσο κακή δείχνει. "Είχαμε κάποιες επαφές ορισμένες φορές και δεν ήμασταν χαρούμενοι ο ένας με τον άλλον. Αλλά λίγους αγώνες πιο μετά μπορούσες να μας δεις να καθόμαστε μαζί στις συνεντεύξεις Τύπου και να μοιραζόμαστε ένα αστείο, και έτσι συμβαίνει στους αγώνες", είπε ο Μαξ.

"Πολλοί άνθρωποι σε κοιτούν και εκφράζουν τις απόψεις τους για αυτή την αντιπαλότητα, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν είναι τόσο κακή. Κανείς δεν θέλει να συγκρούεται με κάποιον άλλο στον αγώνα, αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν. Έχουν συμβεί και στα kart, έχουν συμβεί και στη Formula 1. Όλοι έχουμε στιγμές που πέφτουμε χαμηλά με κάποιον, αλλά στο τέλος είμαστε άνθρωποι. Προχωράμε και συγχωρούμε".

Φερστάπεν: "Ό,τι έγινε, έγινε με τον Χάμιλτον"


Παράλληλα, ο Ολλανδός δήλωσε ότι έχει πλέον ωριμάσει πολύ στον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτού του είδους τις κρίσεις. Δεν είναι, πια, ο ίδιος οδηγός που έσπρωχνε επανειλημμένα τον Εστεμπάν Οκόν μετά το συμβάν που είχαν οι δύο τους στο GP Βραζιλίας του 2018.

"Έχω μεγαλώσει και έχω περισσότερη εμπειρία, δεν πιστεύω ότι θα είχα χτυπήσει τον Λιούις», είπε ο 24χρονος Φερστάπεν. «Έχοντας την εμπειρία περισσότερων συμβάντων μαθαίνεις πώς να αντιμετωπίζεις το σπορ με καλύτερο τρόπο - αυτή είναι απλώς μια ανθρώπινη διεργασία. Νιώθω πολύ άνετος όλη τη χρονιά. Δεν μπορώ να πω για τον Λιούις, αλλά από τη δική μου πλευρά δεν υπάρχει επιπλέον πίεση", κατέληξε.

TAGS FORMULA 1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ