FORMULA 1

GP Μπαχρέιν FP2: Έμεινε στην κορυφή ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν στην πίστα του Μπαχρέιν
Ο Μαξ Φερστάπεν στην πίστα του Μπαχρέιν ASSOCIATED PRESS

Ο Μαξ Φερστάπεν και η RedBull-Honda συνέχισαν την κυριαρχία τους και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Σακίρ, με διαφορά 0,1’’ από τη McLaren του Νόρις. Τρίτος ο Χάμιλτον, σε μικρή απόσταση από τον Σάινθ και τη Ferrari.

Στη δεύτερη-διάρκειας 60 λεπτών από φέτος- περίοδο των δοκιμών οι πρωτοπόροι έκαναν τονταχύτερο γύρο τους με τη μαλακότερη από τις τρεις γόμες της Pirelli και μάλιστα σε νυχτερινές συνθήκες, που θα είναι αντίστοιχες των αυριανών δοκιμών κατάταξης (5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) και του αγώνα της Κυριακής (6:00 μ.μ.).

Ο Φερστάπεν ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος, σε σχέση με τον μεσημεριανό του χρόνο. Με τη μαλακή γόμα ο Λιούις Χάμιλτον μετη Mercedes W12 ήταν 0,25 δευτ. πίσω από τον Φερστάπεν και έδειξε να πασχίζει με τη φθορά των ελαστικών, αλλά με τη μέση γόμα ήτανπολύ πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με τη RB 16B του Ολλανδού.

Την ίδια στιγμή, ο Βάλτερι Μπότας με την έτερη W12 άφησε μεγάλες αμφιβολίες για την ταχύτητατης Mercedes στις συστοιχίεςγύρων του αγώνα -όπως είχε αυτή φανείστις δοκιμές προ δύο εβδομάδων- λέγοντας πως το μονοθέσιό του «δεν οδηγείται» μετά τη σημερινή του συστοιχία γύρων.

Πέραν της McLaren, η Ferrari ξεκίνησε τη φετινή χρονιά σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τοκαταστροφικό 2020 καθώς ο Κάρλος Σάινθ ήταν 45 χιλιοστά πίσω από τον Χάμιλτον, στην 4η θέση. Ωστόσο, ο Σαρλ Λεκλέρπεριορίστηκε στην 11η, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Ισπανό ομόλογό του στη Scuderia.

Όπως και γιατον Χάμιλτον και για τους άλλους εν ενεργεία πρωταθλητές, αυτό το απόγευμα δεν κύλησε τόσο εντυπωσιακά. Οι Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin) και Φερνάντο Αλόνσο (Alpine) έμειναν 9 δέκατα μακριά, στην 14η και 15ηθέση, πιθανότατα αφοσιωμένοι στις προσομοιώσεις αγώνα, ενώ ο Κίμι Ράικονεν (Alfa Romeo) έχασε τον έλεγχο στην αριστερή στροφή2, προσέκρουσε στη μπαριέρα της εξόδου της στροφής 3 και επέστρεψε στα πιτς με σπασμένη εμπρός πτέρυγα.

Εδώ η κατάταξη στα δεύτερα δοκιμαστικά:

Η κατάταξη στα δεύτερα δοκιμαστικά στην πίστα του Μπαχρέιν
Η κατάταξη στα δεύτερα δοκιμαστικά στην πίστα του Μπαχρέιν


Photo Credits: Associated Press

TAGS FORMULA 1 GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΒΑΛΤΕΡΙ ΜΠΟΤΑΣ FERRARI ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ