ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ

Φερστάπεν: "Δεν ξέρω τι έγινε, απογοητευτική η τρίτη θέση"

Ο Μαξ Φερστάπεν στη Formula 1
Ο Μαξ Φερστάπεν στη Formula 1 ASSOCIATED PRESS

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν είχε άμεσες εξηγήσεις για το ατύχημά του στην τελευταία στροφή του τελευταίου του γύρου στις κατατακτήριες τις Τζέντα, που του στέρησε μια διαφαινόμενη πολ ποζίσιον και δυσχέρανε το έργο του για το αυριανό GP Σαουδικής Αραβίας.

Ο Μαξ Φερστάπεν έγραφε τον ταχύτερο χρόνο στα δύο πρώτα τμήματα της πίστας της Τζέντα στα τελευταία δευτερόλεπτα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας, και όλα έδειχναν ότι όδευε για μια εντυπωσιακή πολ ποζίσιον σε ένα σιρκουί που υπήρχε η γενικευμένη εντύπωση ότι ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της Mercedes W12.

Στην προσπάθειά του για την pole ο Ολλανδός ξεπέρασε το όριο στην τελευταία στροφή, φρενάροντας λίγο πιο αργά και μπλοκάροντας τον εμπρός αριστερό τροχό. Η RB-Honda έχασε όλη την ισορροπία της, έστριψε εκτός γραμμής, και στην έξοδο δεν είχε την πρόσφυση που θα επέτρεψε στον Μαξ να καταφέρει να αποφύγει τον τοίχο.

Προσέκρουσε σε αυτόν με τον πίσω δεξιό τροχό, κατέστρεψε τον τροχό και την ανάρτηση, και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας σταμάτησε επιτόπου για να αποτρέψει περαιτέρω ζημιά στο αυτοκίνητο. Θα αποκαλυφθεί τις επόμενες ώρες αν υπέστη ζημιά το κιβώτιο ταχυτήτων της RB16B, περίπτωση στην οποία κινδυνεύει με ποινή θέσεων στην εκκίνηση αν χρειαστεί να το αλλάξει η RBR.

"Ναι, φυσικά είναι απαίσιο» είπε ο Μαξ λίγα λεπτά αργότερα. «Δεν καταλαβαίνω απόλυτα τι συνέβη, αλλά μπλόκαρα τους τροχούς και προσπάθησα να κρατήσω το αυτοκίνητο στην πίστα, αλλά τελικά χτύπησα το πίσω μέρος και έπρεπε να σταματήσω".

Ο Ολλανδός συνέχισε: "Αλλά γενικώς αυτές ήταν καλές κατατακτήριες για εμάς. Ήταν λίγο δύσκολη βέβαια η εναλλαγή μεταξύ των ελαστικών εδώ, αλλά ήξερα ότι είχαμε την ταχύτητα και αυτή φάνηκε στο τελευταίο τμήμα της πίστας.

Η τρίτη θέση είναι λίγο απογοητευτική φυσικά σήμερα γνωρίζοντας τι γύρο έκανα [μέχρι τότε]. Παρόλα αυτά, δείξαμε ότι το αυτοκίνητο είναι γρήγορο και ας δούμε τώρα τι μπορούμε να κάνουμε στον αγώνα. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το κιβώτιο, σταμάτησα αμέσως, θα δούμε", κατέληξε.

Καθώς ο πατέρας του Μαξ, πρώην οδηγός της F1 Γιος Φερστάπεν, αντέδρασε με μια γροθιά στο γραφείο τη στιγμή του ατυχήματος, ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, είπε από την πλευρά του: "Δυστυχώς του τελείωσε ο δρόμος. Πολύ ωμό. Ας ελπίσουμε ότι δεν έχει γίνει ζημιά στο κιβώτιο.

Θα είναι εκνευρισμένος, σίγουρα, ξέρει πόσο καλός ήταν ο γύρος. Πρέπει μόνο να το αφήσει πίσω του, είναι τρίτος στην εκκίνηση, και να έχει έναν καλό αγώνα. Ήταν πολύ κρίμα, ήταν ένας τρομερός, τρομερός γύρος και τώρα βρεθήκαμε σε μειονεκτική θέση".

TAGS ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ FORMULA 1 RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ