FERRARI

Ferrari: Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari F2003-GA του Μίκαελ Σουμάχερ στο Άμπου Ντάμπι

Ο Σαρλ Λεκλέρ οδήγησε στην πίστα του Άμπου Ντάμπι το μονοθέσιο F2003-GA
Ο Σαρλ Λεκλέρ οδήγησε στην πίστα του Άμπου Ντάμπι το μονοθέσιο F2003-GA SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Σαρλ Λεκλέρ οδήγησε στην πίστα του Άμπου Ντάμπι το μονοθέσιο F2003-GA με το οποίο ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε το έκτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, το 2003, και μίλησε για μια "εκπληκτική ημέρα".

Η Ferrari F2003-GA έκανε το ντεμπούτο της στον πέμπτο αγώνα της αγωνιστικής σεζόν του 2003, στα χέρια των Μίκαελ Σουμάχερ και Ρούμπενς Μπαρικέλo. Ο κωδικός της, F2003-GA, ήταν ένας φόρος τιμής στον εμβληματικό πρόεδρο της Fiat Τζιάνι Ανιέλι, που είχε φύγει από τη ζωή τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς.

Από πολλές απόψεις, αυτό ήταν ένα από τα εμβληματικότερα, σημαντικότερα και πλέον επιτυχημένα μονοθέσια στην ιστορία της Formula 1. Με την υπογραφή του τεχνικού διευθυντή Ρος Μπρον και του Επικεφαλής Σχεδιαστή Ρόρι Μπιρν, στους 12 αγώνες που εκκίνησε κέρδισε 7 νίκες, 5 πολ ποζίσιονς, 13 θέσεις στο βάθρο και μαζί το πρωτάθλημα οδηγών για τον Σουμάχερ και των κατασκευαστών για τη Ferrari.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ταξίδεψε στο Άμπου Ντάμπι ειδικά για να οδηγήσει αυτό το μονοθέσιο, στο πλαίσιο του προγράμματος Corse Clienti που διοργανώνει η Ferrari για να προσφέρει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους πελάτες της να οδηγήσουν τα αγωνιστικά της αυτοκίνητα στην πίστα - συμπεριλαμβανομένων και παλαιότερων μονοθεσίων της F1.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο Μονεγάσκος δημοσίευσε στο twitter το incar από έναν γύρο του με τη Ferrari F2003-GA, με τη λεζάντα «εκπληκτική ημέρα οδήγησης αυτού του θηρίου του 2003 στο Άμπου Ντάμπι».

Η εμπειρία για τον 25χρονο αναμφίβολα ήταν διαφορετική, σε σχέση με την οδήγηση των σύγχρονων μονοθεσίων της F1. Τα τελευταία είναι σαφώς πιο προηγμένα τεχνολογικά, με τις υβριδικές V6 Turbo μονάδες ισχύος τους. Όμως η F2003-GA είχε ατμοσφαιρικό κινητήρα V10, με εντυπωσιακά υψηλό ρυθμό περιστροφής. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός «θηρίο».

Στην εκδήλωση αυτή της Ferrari έδωσε το παρόν και ο Ζαν Τοντ, διευθυντής της Scuderia το 2003 και ενορχηστρωτής (μαζί, φυσικά, με τον Μίκαελ Σουμάχερ) της εκτενέστερης περιόδου κυριαρχίας της ομάδας στη Formula 1 - από το 1999 μέχρι και το 2004.

Μετά από αυτή την εμπειρία, ο Σαρλ Λεκλέρ επέστρεψε στην Ιταλία, όπου την προσεχή Τρίτη 14 Φεβρουαρίου θα παραστεί στην αποκάλυψη της νέας Ferrari SF-23 για το πρωτάθλημα της F1 2023. Έπειτα θα γυρίσει στη Μέση Ανατολή, για το τριήμερο χειμερινών δοκιμών του σπορ στο Μπαχρέιν, στις 23-25 Φεβρουαρίου.

TAGS FERRARI F1 FORMULA 1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ