FORMULA 1

Φερνάντο Αλόνσο: Το SUV των 700 ίππων που του χάρισε η Aston Martin

Φερνάντο Αλόνσο: Το SUV των 700 ίππων που του χάρισε η Aston Martin
ASTON MARTIN MEDIA

Η νέα ομάδα του Φερνάντο Αλόνσο στη Formula 1, Aston Martin F1, προσέφερε στον Ισπανό για "εταιρικό αυτοκίνητο" το ταχύτερο Sport SUV του κόσμου, μια DBX707 αξίας 200.000 ευρώ.

Από τις αρχές του 2023 ξεκίνησε και επίσημα το νέο κεφάλαιο της καριέρας του Φερνάντο Αλόνσο στη Formula 1, το κεφάλαιο της Aston Martin F1 για τα -τουλάχιστον- επόμενα δύο χρόνια. Ο Ισπανός τον Ιούλιο θα κλείσει τα 42 του χρόνια, αλλά -όπως απέδειξε και το 2022- δεν έχει χάσει ούτε κατ' ελάχιστον την ταχύτητα που τον έκανε δις πρωταθλητή της F1 πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Ο Ισπανός ανακοίνωσε απρόσμενα στο τέλος του περασμένου Ιουλίου ότι από το 2023 θα άφηνε την Alpine, για να μετακομίσει στην Aston Martin F1. Η ομάδα του Σίλβερστοουν επενδύει βαρέως στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο που θα υπάρξει στο σπορ το 2024, λέγοντας πως η νέα του ομάδα έχει το πιο ισχυρό κίνητρο από κάθε άλλη ομάδα να ανέβει στην κορυφή του σπορ, και να τον κάνει και πάλι πρωταγωνιστή και διεκδικητή των νικών.

Με την έλευση του Αλόνσο στο Σίλβερστοουν, λοιπόν, η ομάδα του επεφύλασσε το νέο του "εταιρικό" αυτοκίνητο: μια καινούρια DBX707, που κρύβει στο καπό της τον κινητήρα Mercedes V8 4.0 λίτρων, αποδίδει 700 ίππους και ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 320 km/h.

Ο Αλόνσο δεν παρέλειψε να εκδηλώσει τον ενθουσιασμό του για το νέο του αυτοκίνητο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του έξω από το μουσείο / πίστα καρτ που φέρει το όνομά του, και γράφοντας στη λεζάντα: "Οι προσδοκίες ξεπεράστηκαν. Ονειρικό αυτοκίνητο!".

Θυμίζουμε ότι ο Αλόνσο πήρε ήδη την πρώτη του αίσθηση από τη νέα του ομάδα, οδηγώντας το περσινό της μονοθέσιο στο τέλος της χρονιάς, δύο μέρες μετά το τελευταίο GP στο Άμπου Ντάμπι. Ο Ισπανός έκανε μια ανάλογη δήλωση εκείνη την ημέρα, ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες του και έλυσε κάθε αμφιβολία του η πρώτη του εμπειρία με την ομάδα του Σίλβερστοουν.

TAGS FORMULA 1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ASTON MARTIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ