ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ο Ροβάνπερα ταχύτερος στο shakedown

Ο Κάλε Ροβάνπερα σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στο shakedown πριν το ξεκίνημα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021
Ο Κάλε Ροβάνπερα σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στο shakedown πριν το ξεκίνημα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 TOYOTA GAZOO RACING MEDIA / HYUNDAI MOTORSPORT MEDIA / WRC.COM

Ο Κάλε Ροβάνπερα σημείωσε σε βροχερές και λασπώδεις συνθήκες το ταχύτερο πέρασμα στο shakedown πριν το ξεκίνημα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021. Τον Φινλανδό πλησίασε τα 2,7 δευτ. ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai.

Σε αντίθεση με τις καλοκαιρινές ημερομηνίες του παρελθόντος του, το φετινό φθινοπωρινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις υποδέχθηκε τα πληρώματα με βαρύ ουρανό, κρύο, ψιλή βροχή και λάσπη το Σέρβις Παρκ της Λαμίας και στη διαδρομή στο Shakedown κοντά στην πόλη της Φθιώτιδας.

Νωρίς το πρωί οι οδηγοί του WRC ανέφεραν ότι το λασπώδες τερέν της διαδρομής του shakedown δεν έκανε πολλά για να τους βοηθήσει στη ρύθμιση των αυτοκινήτων τους για το επόμενο τριήμερο τα βουνά Στερεάς Ελλάδας. Πάντως, για την Παρασκευή προβλέπεται πιο καθαρός ουρανός, καθώς τα αυτοκίνητα θα κινηθούν μέχρι το Λουτράκι και από εκεί, μέσω της Θήβας, προς τη Λαμία.

Ο Τιέρι Νεβίλ κατά τη διάρκεια του shakedown πριν το ξεκίνημα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021
Ο Τιέρι Νεβίλ κατά τη διάρκεια του shakedown πριν το ξεκίνημα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 TOYOTA GAZOO RACING MEDIA / HYUNDAI MOTORSPORT MEDIA / WRC.COM

Ο Ροβάνπερα σημείωσε νωρίς το πρωί, με το πρώτο του πέρασμα στο shakedown, τον πρώτο χρόνο με διαφορά 6 δευτερολέπτων από τον Νεβίλ. Ο νεαρός Φινλανδός δεν κατέβασε το χρόνο του, έκτοτε, αλλά οι άλλοι πρωταγωνιστές του WRC το έκαναν: ο Βέλγος της Hyundai πλησίασε στα 2,7 δευτερόλεπτα, οι ομόλογοί του Οττ Τάνακ και Ντάνι Σόρδο στα 3,2'' και 4,0'', ενώ οι Έλφυν Έβανς και Σεμπατιάν Οζιέ της Toyota έμειναν έξι δευτερόλεπτα πιο πίσω.

«Οι συνθήκες είναι λασπώδεις και κρύβουν παγίδες, αλλά το βάθρο είναι πάντα ένας καλός στόχος» δήλωσε στο τέλος ο Ροβάνπερα. Όσο για την M-Sport Ford, στην έβδομη θέση ο Γκας Γκρίνμιθ ήταν 4 δέκατα πιο γρήγορος από τον Αντριέν Φουρμό.

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2021 - Shakedown

1. Ροβάνπερα (Toyota) 3:14.3

2. Νεβίλ (Hyundai) +2.7

3. Τάνακ (Hyundai) +3.2

4. Σόρδο (Hyundai) +4.0

5. Έβανς (Toyota) +6.0

6. Οζιέ (Toyota) +6.4

7. Γκρίνμιθ (M-Sport Ford) +7.8

8. Φουρμό (M-Sport Ford) +8.2

9. Λουμπέ (Hyundai) +10.3

10. Όστμπεργκ (Citroen) +12.4

Photo credits: Toyota Gazoo Racing Media / Hyundai Motorsport Media / wrc.com

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ