FORMULA 1

Χάμιλτον: "Το λάθος μου κόστισε τη νίκη"

Χάμιλτον: "Το λάθος μου κόστισε τη νίκη"

"Όλα έδειχναν σπουδαία μέχρι τον 28ο γύρο", είπε ο Χάμιλτον, και πήρε όλη την ευθύνη για την έξοδο πριν το δεύτερο πιτ-στοπ του στο GP Βραζιλίας.

Η έξοδος του Λιούις Χάμιλτον από την πίστα του Ιντερλάγκος στον 28ο γύρο του GP Βραζιλίας ήταν εκείνη που του στέρησε την 6η διαδοχική του νίκη στη Formula 1, όπως είπε ο ίδιος ο Βρετανός οδηγός της Mercedes - παραδεχόμενος ότι το λάθος ανήκει εξ ολοκλήρου στον ίδιο.

Ο Χάμιλτον μετέφερε στους πίσω τροχούς λίγη περισσότερη από όση κατανομή της πέδησης έπρεπε, κι έτσι στα φρένα της τέταρτης στροφής είχε έξοδο που τον άφησε ακινητοποιημένο, για λίγο, στην άσφαλτο της εξόδου διαφυγής. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Άγγλος πίεζε για να περάσει τον Ρόσμπεργκ μέσω του δεύτερου από τα τρία πιτ-στοπς του αγώνα.

"Νομίζω ότι, στο τέλος, αυτό μου κόστισε τη νίκη. Ήμουν πολύ ταχύτερος μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο και σε εκείνο το γύρο ήμουν ήδη ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος. Πίστευα ότι θα έκανα το πιτ-στοπ μου στο τέλος αυτού του γύρου κι έτσι πήρα τα πάντα από τα ελαστικά, κι έτσι στον επόμενο γύρο δεν είχε μείνει τίποτα από τη γόμα.

Έκανα ένα λάθος και μπλόκαρα τους πίσω τροχούς στη στροφή 4 και γύρισε η ουρά του αυτοκινήτου. Ήταν η δεύτερη φορά που συνέβη αυτό το τριήμερο και δεν ήταν κανενός λάθος παρά μόνο δικό μου. Στην ουσία, πήρα πολλά από τα ελαστικά. Όταν μου είπαν να πιέσω είχα την εντύπωση ότι μου επέμενε ένας γύρος και δεν φρόντισα να σώσω λίγο τα ελαστικά. Αλλά όταν μου είπαν να κάνω άλλον ένα γύρο, τα πίσω λάστιχα ήταν τελειωμένα και έχασα για λίγο την πρόσφυση. Μέχρι τότε όλα έδειχναν σπουδαία για μένα".

Ο Χάμιλτον συμπλήρωσε: "Ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας. Διασκέδασα πολύ, παρότι έκανα αυτό το λάθος στα μισά του αγώνα, αλλά κατά τα άλλα το αυτοκίνητο ήταν φανταστικό. Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά και αγωνιστήκαμε καλά με τον Νίκο. Οδήγησε αληθινά καλά, έκανε ένα σπουδαίο τριήμερο, και στο τέλος πήραμε το 1-2. Πίεζα ειλικρινά μέχρι την καρό σημαία, και αυτό είναι το νόημα στους αγώνες. Το απόλαυσα.

Σε γενικές γραμμές είμαι αληθινά χαρούμενος. Επέστρεψα και ξεκάθαρα είχα περισσότερη ταχύτητα από τον Νίκο και ξέρω ότι θα το διαπίστωσε με τον τρόπο που μείωσα τη διαφορά των επτά δευτερολέπτων. Όμως, έκανε καλή δουλειά για να αποφύγει τα λάθη ενώ ήμουν εκεί πίσω του, και τώρα ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα".

Στον επόμενο αγώνα και τελευταίο του φετινού πρωταθλήματος, στο Άμπου Ντάμπι στις 23 Νοεμβρίου, ο Χάμιλτον μπορεί να αρκεστεί και στη δεύτερη θέση ακόμα κι αν κερδίσει ο Ρόσμπεργκ, για να κατακτήσει το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του μετά το 2008.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ