ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Χάμιλτον: "Δεν περιμένεις κάτι τέτοιο από έναν πρωταθλητή"

Ο Λιούις Χάμιλτον μετά την προσπάθειά του στις κατατακτήριες δοκιμές του ρωσικού grand prix
Ο Λιούις Χάμιλτον μετά την προσπάθειά του στις κατατακτήριες δοκιμές του ρωσικού grand prix YURI KOCHETKOV/POOL PHOTO VIA AP

Τρομερά απογοητευμένος από τον εαυτό του ο Λιούις Χάμιλτον μετά την έκβαση των κατακτήριων δοκιμών στο ρωσικό grand prix.

Αν ο Λιούις Χάμιλτον χάσει το φετινό πρωτάθλημα της F1, πιθανότατα θα τον κυνηγούν οι "δαίμονες" της κακής εκκίνησης στο Sprint Qualifying της Μόντσα και των δύο ατυχημάτων του σήμερα στις κατατακτήριες του Σότσι - για τα οποία είπε ότι "αισθάνομαι απαίσια".

Ο Βρετανός της Mercedes βρισκόταν στην είσοδο των πιτς όταν προσέκρουσε στον τοίχο του pitlane, με αποτέλεσμα να σπάσει την εμπρός πτέρυγα. Η Mercedes τού άλλαξε άμεσα το ρύγχος και τοποθέτησε τα μαλακά ελαστικά, και ο πρωταθλητής επέστρεψε στην πίστα για τον τελευταίο και αποφασιστικό γρήγορο γύρο του.

Όμως, κατά τη διάρκειά του έχασε και πάλι τον έλεγχο της Mercedes W12, έκανε τετ-α-κε και προσέκρουσε, ελαφρά, στις μπαριέρες με την ουρά - βάζοντας τέλος στις ελπίδες του για μια σχεδόν σίγουρη πολ ποζίσιον, σε μία από τις πιο ταιριαστές πίστες της χρονιάς για το μονοθέσιο του Μπράκλεϊ. Ο Χάμιλτον, έτσι, κατέληξε στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης, πίσω από τον poleman Λάντο Νόρις και τους Κάρλος Σάινθ και Τζορτζ Ράσελ των Ferrari και Williams.

Ο Λιούις παραδέχθηκε στο τέλος ότι το τετ-α-κε του προήλθε αποκλειστικά από δικό του λάθος, και δεν ήταν αποτέλεσμα της καθυστέρησης στα πιτς από την αλλαγή της πτέρυγας, που του στέρησε το χρόνο να θερμάνει το φρέσκο σετ της μαλακής γόμας του.

"Στο τέλος αυτό που μένει είναι η απόλυτη απογοήτευση για τον εαυτό μου", είπε ο Άγγλος. "Μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόμουν πάνω στο ρεύμα, στη ζώνη [της τέλειας απόδοσης]. Λυπάμαι ειλικρινά για όλη την ομάδα που βρίσκεται εδώ και στο εργοστάσιο, διότι αυτό προφανώς δεν είναι κάτι που περιμένεις από έναν πρωταθλητή. Αλλά πλέον έγινε, και θα κάνω ό,τι μπορώ αύριο για να το διορθώσω".

Ο πρωταθλητής είπε πως "ήταν κάτι πολύ σπάνιο για μένα να χάσω τη θερμοκρασία [των ελαστικών] μέσα στον γύρο και να καταλήξω δύο φορές στον τοίχο" και, για τον αγώνα της (26/9, 15:00) συμπλήρωσε: "Οι οδηγοί που βρίσκονται μπροστά μου έχουν καλό ρυθμό, και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Θα κάνω τις προσευχές μου ελπίζοντας να μπορεί να φτιαχτεί το αυτοκίνητό μου και να είναι εντάξει για αύριο. Αυτά συμβαίνουν για να μας δοκιμάζουν, και αισθάνομαι απαίσια αυτή τη στιγμή. Αλλά θα προσπαθήσω να το μετατρέψω σε κάτι θετικό".

Το ενδεχόμενο να παραμείνει κάποιο πρόβλημα στη W12 του Χάμιλτον για τον αυριανό αγώνα, κατά συνέπεια, είναι ορατό. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται ο πρωταθλητής να κινδυνεύει από ποινές στην εκκίνηση για αλλαγές εξαρτημάτων, διότι επιτρέπεται στην ομάδα να αλλάξει τα σπασμένα εξαρτήματα με νέα - αρκεί τα τελευταία να έχουν τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές.

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FORMULA 1 MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ