WRC

Ανατριχιαστικό ατύχημα στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο - Κι όμως, το πλήρωμα βγήκε αλώβητο

Ανατριχιαστικό ατύχημα στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο - Κι όμως, το πλήρωμα βγήκε αλώβητο
Το ανατριχιαστικό ατύχημα του Adrien Fourmaux στο ράλλυ Monte Carlo 2022

Δείτε το βίντεο με το Puma Rally1 να χτυπάει στο πλάι, να σηκώνεται στον αέρα και να πέφτει με ταχύτητα στο γκρεμό. Οδηγός και συνοδηγός τη γλίτωσαν ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό, ως από θαύμα.

Οι αγώνες Ράλλυ είναι αναμφίβολα μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συχνά πυκνά βλέπουμε αυτοκίνητα να βγαίνουν από το δρόμο και να χτυπάνε άσχημα, με τα πληρώματα ωστόσο να τραυματίζονται σπάνια, χάρη στη στιβαρή κατασκευή και τα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, βλέποντας το video με το ιπτάμενο Ford Puma Rally1 της M-Sport, ανατριχιάζεις. Στο τιμόνι βρίσκεται ο Αντριέν Φουρμό, έχοντας δίπλα του τον Αλεξάντρ Κόρια, σε ειδική διαδρομή του ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Το πλάνο από την καμπίνα του οχήματος δείχνει τον οδηγό είτε να κάνει ένα μικρό λάθος και να κλείνει την τροχιά του νωρίς πριν από αριστερή στροφή, ανοίγοντας στη συνέχεια ελαφρώς την πορεία του προς τα δεξιά, είτε να γλιστρά σε χώμα (ή πιθανώς λάσπη) που υπήρχε στο δρόμο.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει πλέον την ιδανική γραμμή με την ταχύτητα να είναι πολύ υψηλή. Το αυτοκίνητο έπειτα χτύπησε δεξιά στο βράχο και σηκώθηκε στον αέρα, περνώντας ανάποδα πάνω από τις μπαριέρες και πέφτοντας στο γκρεμό!

Η εικόνα του αυτοκινήτου κόβει την ανάσα. Ευτυχώς η στιβαρή κατασκευή του Ford Puma άντεξε και το πλήρωμα βγήκε από αυτό χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Δείτε το ανατριχιαστικό ατύχημα στα video που ακολουθούν.

ΠΗΓΗ: WRC Channel / Youtube

ΠΗΓΗ: jeromelab 26 / Youtube


TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ