ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ

Αλόνσο: "Θέλω να μείνω 2-3 χρόνια ακόμα και ελπίζω να κερδίζουμε ως τότε"

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ALPINE MEDIA

Ο Φερνάντο Αλόνσο θέλει να μείνει για τουλάχιστον δύο ή τρία ακόμα χρόνια στη Formula 1 και ωθεί την Alpine να κάνει μεγαλεπίβολα όνειρα, όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Η Alpine δεν δείχνει προς το παρόν στους δύο πρώτους αγώνες του 2022, να έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο ανταγωνιστικό για τις νίκες και τα πρωταθλήματα της Formula 1 με την ευκαιρία της ριζικής φετινής αλλαγής των κανονισμών - αλλά ο Φερνάντο Αλόνσο δεν εγκαταλείπει τις ελπίδες του για ένα τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός, δις πρωταθλητής το 2005-'06 με την ίδια ομάδα, όταν εκείνη ονομαζόταν Renault, είπε πως δεν έχει ιδέα πόσος καιρός μπορεί να χρειαστεί μέχρι η Alpine να κάνει το μεγάλο βήμα προς τον πρωταθλητισμό - αλλά, δεδομένου ότι τον Ιούλιο κλείνει τα 41 χρόνια του, δήλωσε πως "ελπίζω αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατόν, διότι δεν θα οδηγώ για πάντα. Όλοι δουλεύουμε στο 100%, οπότε ας δούμε πόσο καιρό θα μας πάρει".

Ο Φερνάντο Αλόνσο στο GP της Σαουδικής Αραβίας
Ο Φερνάντο Αλόνσο στο GP της Σαουδικής Αραβίας ALPINE MEDIA


Και συνέχισε: "Δεν ξέρω αν θα έρθει σε δύο, τρία, πέντε ή επτά χρόνια, αλλά ελπίζω να γίνει σύντομα. Η Renault πάσχιζε έχοντας μέση δυναμικότητα τα τελευταία χρόνια και νομίζω ότι είναι πια καιρός να το αλλάξουμε αυτό και να κάνουμε μεγαλεπίβολα όνειρα. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ξοδέψουμε το ίδιο ποσό χρημάτων με όλες τις άλλες ομάδες (σ.σ.: λόγω της επιβολής του ορίου προϋπολογισμού 140 εκατ. δολαρίων το χρόνο), οπότε δεν έχουμε αυτή τη δικαιολογία πια.

Έχω ακόμα πολλά να προσφέρω. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω ιδιαίτερα τη F1. Απολαμβάνω τους αγώνες και άλλες δραστηριότητες έξω από την πίστα, γι' αυτό και νομίζω ότι για τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια ακόμα θα βλεπόμαστε εδώ. Ποτέ δεν ένιωσα ότι είναι μειονέκτημα να είσαι λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία", συνέχισε ο Αλόνσο.

Μιλώντας για τις φετινές του ελπίδες, ο Ισπανός συμπλήρωσε: "Νομίζω ότι χρειαζόμαστε 4-5 αγώνες ακόμα πριν βγάλουμε συμπεράσματα. Αλλά αν μιλήσουμε για την απόδοση της Alpine, είμαστε χαρούμενοι με τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής και τώρα είναι στο χέρι μας να προχωρήσουμε με αυτούς τους νέους κανονισμούς".

Ρίβολα: Δεν έχω δει ποτέ κανέναν σαν τον Αλόνσο

Στο μεταξύ, το εγκώμιο του Φερνάντο Αλόνσο έπλεξε ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Μάσιμο Ρίβολα (που τώρα εργάζεται με την Aprilia στο MotoGP), λέγοντας ότι η ευφυΐα του Ισπανού τον καθιστούσε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αθλητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί σε όλη την καριέρα του.

"Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να αγωνίζεται όπως εκείνος», είπε ο Ρίβολα για τον Αλόνσο. «Σε κάποιες στιγμές μας έκανε, κυριολεκτικά, να αισθανόμαστε χαζοί στα πιτς, καθώς καταλάβαινε και ήξερε τα πάντα. Εμείς είχαμε τόσες οθόνες με δεδομένα μπροστά μας, αλλά συχνά έφτανε σε συμπεράσματα πριν από εμάς, ενώ ταυτόχρονα έκανε τη δουλειά του στο αυτοκίνητο", κατέληξε ο Ιταλός.

Ο Φερνάντο Αλόνσο στο GP της Σαουδικής Αραβίας
Ο Φερνάντο Αλόνσο στο GP της Σαουδικής Αραβίας ALPINE MEDIA


Πάντως, ο Φερνάντο Αλόνσο σταδιακά διαμορφώνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες για τη ζωή του μετά τη Formula 1. Πρόσφατα θέσπισε την εταιρεία A14 Management για την προώθηση της καριέρας νέων οδηγών και ίδρυσε τη σχολή Fernando Alonso Karting στην πατρίδα του, ενώ από καιρό έχει αποκτήσει ποσοστό 25% της φίρμας ενδυμάτων Kimoa. Μέχρι τότε, ο Φερνάντο διατηρεί το τρίτο μεγαλύτερο συμβόλαιο στη F1, με ετήσιες απολαβές μικρότερες μόνο από εκείνες του Λιούις Χάμιλτον και του Μαξ Φερστάπεν.

TAGS ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ALPINE FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ