FORMULA 1

Αλόνσο: "Κλείνω τα 40 αλλά νιώθω σαν να είμαι 25"

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ALPINE RACING MEDIA

Ο Φερνάντο Αλόνσο έγινε 40 ετών την Πέμπτη (29/7) αλλά ο ίδιος δήλωσε από την πίστα του Hungaoring πως αισθάνεται σαν 25άρης και έχει την ίδια ενέργεια που είχε και τότε.

Ο Φερνάντο Αλόνσο την Πέμπτη (29/7) συμπληρώνει το 40ό έτος της ηλικίας του, αλλά υποστηρίζει πως έχει τις δυνατότητες και το κίνητρο που είχε στα 25 του χρόνια για να κερδίσει ξανά στη Formula 1. Πιθανότατα η επιλογή να αναφερθεί στην ηλικία των 25 ετών να μην ήταν τυχαία από τον Ισπανό, καθώς στα 24-25 χρόνια του κέρδισε τα δύο διαδοχικά του παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1 με τη Renault (νυν Alpine), τη διετία 2005-'06.

Ο Αλόνσο, που θα γιορτάσει την Πέμπτη τα γενέθλιά του στην πίστα του Hungaroring, στο πλαίσιο του 11ου φετινού GP της Formula 1 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, είναι ο δεύτερος γηραιότερος εν ενεργεία οδηγός της F1, πίσω από τον 41χρονο Κίμι Ράικονεν που αγωνίζεται με την Alfa Romeo. Και, θυμίζουμε, ο Ισπανός θα μείνει στην Alpine και το 2022, και φιλοδοξεί να συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του '24.

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ALPINE RACING MEDIA


Παρά τους περιορισμούς που αναμφίβολα θέτει η ηλικία, τη διετή του απουσία τα τελευταία ισάριθμα χρόνια από τη F1 και τον τραυματισμό του στο σαγόνι το περασμένο χειμώνα (έπειτα από ατύχημα καθώς γυμναζόταν κάνοντας ποδήλατο), ο Φερνάντο ξεπέρασε τη δυσκολία της προσαρμογής στο μονοθέσιο της Alpine στα πρώτα 6 φετινά GP και τώρα η απόδοσή του αναμφίβολα θυμίζει τον Αλόνσο του 2005.

Σε ερώτηση για το πέρασμά του στα 40, στο Hungaroring, ο Ισπανός αστειεύτηκε: "Θα κάνω ηλιοθεραπεία, θα ξυριστώ και θα δείχνω πολύ νέος!". Και συνέχισε: "Εντάξει, εννοώ ότι θα είναι ένας φυσιολογικός αγώνας για μένα, και νιώθω ωραία. Ειλικρινά, μετά το ατύχημα στο ξεκίνημα της χρονιάς, στους δύο πρώτους αγώνες είχα εν μέρει λίγο από το στρες της επιστροφής στο σπορ.

Ανησυχούσα για το σαγόνι, για τον ώμο επίσης που είχα τραυματίσει ελαφρά, αλλά τώρα είμαι σούπερ, σούπερ γυμνασμένος και βρίσκομαι στο 200%. Οπότε, το GP της Ουγγαρίας είναι ένας ακόμα αγώνας. Θα κόψουμε μια τούρτα. Αλλά, πέρα από αυτό, θα είναι ένα ακόμη φυσιολογικό τριήμερο. Νιώθω 25. Ό,τι αριθμό και να δείχνει το διαβατήριό μου, δεν αισθάνομαι έτσι".

Ο Φερνάντο Αλόνσο στο μονοθέσιο της Alpine
Ο Φερνάντο Αλόνσο στο μονοθέσιο της Alpine ALPINE RACING MEDIA


Και συνέχισε: "Δεν αισθάνομαι 40. Ίσως κάποια μέρα ξυπνήσω και νιώθω λυπημένος για την ηλικία μου, αλλά τώρα δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία. Ευτυχώς, στο σπορ μας το ρολόι είναι το αφεντικό και πρέπει να είσαι σε μια αποδεκτή κατάσταση. Διότι αν είσαι άρρωστος ή αν φοράς γυαλιά για να διαβάσεις... Τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί σε μένα ως τώρα και δεν νομίζω ότι θα συμβεί. Θα συνεχίζω όσο μου το επιτρέπει το σώμα μου, διασκεδάζω και είμαι ανταγωνιστικός".

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Αλόνσο είχε δηλώσει ότι η «φωτιά» μέσα του για νέες επιτυχίες στη F1 καίει ακόμη δυνατή - απαντώντας σε ερώτηση αν "ξέμαθε" να κερδίζει: "Αυτή είναι μια καλή ερώτηση και την έχω κάνει και στον εαυτό μου. Αλλά δεν νομίζω. Το θέμα είναι ότι τώρα βρίσκομαι σε μια θέση που δεν μπορώ να τερματίζω ούτε δεύτερος. Δεν είμαι σε θέση να μάχομαι.

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ALPINE RACING MEDIA


Καθώς λοιπόν δεν βρίσκεσαι σε τέτοια θέση, έχεις άλλες προκλήσεις και άλλους ρεαλιστικότερους στόχους σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο - να τερματίσεις όγδοος, να μπεις στο Q3, έχεις αυτές τις μικρές προσδοκίες. Αλλά όταν φύγω από τη F1 και ασχοληθώ με άλλες δραστηριότητες, το ηφαίστειο θα είναι ακόμα μέσα μου. Αν έχω τη δυνατότητα να κερδίζω στο τένις ή στο πινγκ-πονγκ, δεν αλλάζει τίποτα", κατέληξε ο 40χρονος, πλέον, Αλόνσο.

Photo credits: Alpine Racing Media

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ