FORMULA 1

Αλόνσο: "Η σούπερ οδήγηση του Φερστάπεν κατέστρεψε το ρίσκο μας"

Αλόνσο: "Η σούπερ οδήγηση του Φερστάπεν κατέστρεψε το ρίσκο μας"
AP PHOTO / LUCA BRUNO

Ο Φερνάντο Αλόνσο είπε ότι η εκπληκτική οδηγική απόδοσή του Μαξ Φερστάπεν για 52 γύρους με ένα σετ μέσης γόμας στο GP του Μονακό -πριν τα πιτ-στοπς στη βροχή- ήταν αυτή που χάλασε το ρίσκο του για τη σημερινή νίκη στο πριγκηπάτο.

Ο Ισπανός επέλεξε να εκκινήσει με τη σκληρή γόμα το GP του Μονακό, γεγονός που γνώριζε ότι δεν θα του έδινε την πρόσφυση να απειλήσει τη Red Bull του Ολλανδού στην πρώτη στροφή, ώστε να εκμεταλλευτεί αργότερα στον αγώνα τη χρονική επέκταση του πρώτου του πιτ-στοπ.

Ο Αλόνσο θα προσπαθούσε να κάνει το overcut στον Ολλανδό για να κερδίσει, και ο σκοπός του θα ενισχύονταν πολύ περισσότερο αν υπήρχε μια περίοδος οχήματος ασφαλείας μετά το πιτ-στοπ που θα έκανε ο Φερστάπεν για να αλλάξει τη μέση με τη σκληρή γόμα.

Όμως, οι πρωταθλητές το υποψιάστηκαν, και ο Φερστάπεν κατάφερε να μείνει στην πίστα για 52 γύρους με τη μέση γόμα με την οποία εκκίνησε, 10 γύρους παραπάνω από το όριο που έθετε η Pirelli για την αντοχή των ελαστικών αυτών. Ήταν μια σπουδαία οδηγική επίδεξη του Ολλανδού, η οποία εντέλει του χάρισε τη νίκη διότι του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει μόνο ένα πιτ-στοπ όταν έπεσε η βροχή, στον 52ο γύρο.

"Ήταν δύσκολο, επιλέξαμε να εκκινήσουμε με τη σκληρή γόμα οπότε αφήσαμε τη δυνατότητα [προσπέρασης στον Φερστάπεν στην εκκίνηση] λόγω της μικρής απόστασης πριν την πρώτη στροφή", είπε στο τέλος του αγώνα ο Αλόνσο.

"Η ελπίδα μας ήταν να παίξουμε το παιχνίδι της αναμονής με τη στρατηγική, αλλά η σούπερ οδήγηση του Μαξ με τη μέση γόμα επέκτειν το πρώτο του stint. Δεν είχαμε καμία ελπίδα, κι έπειτα στο τέλος η βροχή έκανε τα πράγματα πιο περίπλοκα και δεν ήταν εύκολη η οδήγηση.

Δεν μπορούσες να χρησιμοποιείς την πλήρη ισχύ σου πουθενά στον γύρο, και το φρενάρισμα ήταν ιδιαίτερα οριακό στις στροφές 5 και 10. Δεν ήταν εύκολο, και με εξέπληξε ότι δεν υπήρξε καμία περίοδος οχήματος ασφαλείας, κανένα συμβάν, οπότε νομίζω πως όλοι έκαναν σπουδαία δουλειά για να κρατήσουν το αυτοκίνητό τους στην πίστα", κατέληξε ο Αλόνσο.

TAGS FORMULA 1 GP ΜΟΝΑΚΟ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ASTON MARTIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ