FORMULA 1

O Αλόνσο και οι επίδοξοι "μνηστήρες" της Alpine

Ο Φερνάντο Αλόνσο της Alpine
Ο Φερνάντο Αλόνσο της Alpine ALPINE F1 MEDIA

Η Alpine εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρει την οψιόν του Φερνάντο Αλόνσο για το 2022, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λορέν Ροσί είπε ότι ο Ισπανός "τα πάει περίφημα" και ότι "είναι γρήγορος όσο ποτέ".

Πριν ακόμα κι από το GP Βρετανίας, όπου ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του με την απόδοσή του στο Sprint Qualifying και στον αγώνα της Κυριακής, ο Φερνάντο Αλόνσο είχε καταφέρει να κάνει ένα μεγάλο άλμα στην προσαρμογή του στη Formula 1 μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Είναι πλέον σταθερά ταχύτερος του Εστεμπάν Οκόν, και έχει καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα στα πέντε τελευταία GP, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει στην 11η θέση του πρωταθλήματος των οδηγών, 12 βαθμούς εμπρός από τον Γάλλο ομόλογό του. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δήλωσε, μάλιστα, ότι η αγωνιστική τεχνική του Αλόνσο είναι η ανώτερη αυτή τη στιγμή στη F1.

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ALPINE F1 MEDIA


Όμως, παρότι η Alpine πριν από περίπου ένα μήνα ανανέωσε για τρία ακόμη χρόνια το συμβόλαιο του Οκόν, με τον Αλόνσο τηρεί στάση αναμονής - ακόμα και για την οριστικοποίηση της οψιόν που έχει να διατηρήσει τις υπηρεσίες του Ισπανού και του χρόνου.

Το αποτέλεσμα αυτής της στάσης της γαλλικής ομάδας ήταν να αρχίσει η παραφιλολογία περί ενδεχόμενης αντικατάστασης του Αλόνσο με έναν από τους πολλούς και αρκετά γρήγορους οδηγούς που ανελίσσονται στη F1, και στις μικρότερες κατηγορίες.

Ακούστηκε ακόμα και το όνομα του Τζορτζ Ράσελ, αλλά μάλλον αβάσιμα. Πιο πολλές ελπίδες συγκεντρώνει ο πρωτοπόρος της F2, Γκουάνιου Ζου, που ήταν εντυπωσιακά ταχύς στις ελεύθερες δοκιμές της Αυστρίας φέτος με το μονοθέσιο του Αλόνσο, αλλά και ο Όσκαρ Πιάστρι. Ωστόσο, η Alpine φέρεται να έχει προσεγγίσει τη Williams για να δώσει στον Ζου την ευκαιρία της πρώτης του, προπαρασκευαστικής σεζόν στη F1 το 2022.

Ο Γκουάνιου Ζου
Ο Γκουάνιου Ζου ALPINE F1 MEDIA


Στην εξίσωση, φυσικά, θα πρέπει να προστεθεί και η πολύπλευρη εμπειρία του Αλόνσο, η οποία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην Alpine στην προσπάθειά της να κατανοήσει, αρχικά, και έπειτα να εξελίξει το ολοκαίνουριο μονοθέσιο των νέων κανονισμών της επόμενης χρονιάς.

Αλλά και πέραν αυτού, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Λορέν Ροσί, λέει ότι ο Αλόνσο έχει ήδη κάνει όσα πρέπει για να σφραγίσει η Alpine την παραμονή του Ισπανού στην ομάδα του χρόνου: "Τα πάει περίφημα. Είναι γρήγορος όσο ποτέ και αναμφίβολα αντλεί το μέγιστο από το αυτοκίνητο. Το μονοθέσιο δεν είναι υπερβολικά γρήγορο, αλλά παρόλα αυτά καταφέρνει να κάνει ορισμένους σούπερ-γρήγορους γύρους και να το βάζει σε πολύ καλή θέση στην εκκίνηση. Μέχρι στιγμής, όλα καλά. Κάνει ό,τι πρέπει για να σκεφτώ να πάρουμε την οψιόν [στο συμβόλαιό] του".

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Λορέν Ροσί (αριστερά), ο Εστεμπάν Οκόν (κέντρο) και ο Φερνάντο Αλόνσο (δεξιά)
Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Λορέν Ροσί (αριστερά), ο Εστεμπάν Οκόν (κέντρο) και ο Φερνάντο Αλόνσο (δεξιά) ALPINE F1 MEDIA

Παράλληλα, ο Ροσί καταρρίπτει τον μύθο ότι ο Φερνάντο είναι δύσκολος στη συνεργασία: "Έχουν περάσει έξι μήνες και δεν έχω δει τον Φερνάντο που περιγράφει ο κόσμος. Και οι δύο περιμένουμε τα ίδια πράγματα από την ομάδα. 'Ποτέ δεν είναι τίποτα αρκετό. Το να πάρουμε ένα βαθμό δεν είναι κάτι καλό. Οι δύο βαθμοί το ίδιο. Η δεύτερη θέση, όταν συμβαίνει, δεν είναι αρκετή. Μόνο η πρώτη θέση υπάρχει - πρέπει να είμαστε πρώτοι'. Μου αρέσει αυτή η νοοτροπία του. Είναι μια πρόκληση για όλους, κάθε στιγμή, αλλά με γίνεται με σεβασμό. Και μπορεί να το κάνει γιατί έχει αποδείξει τι αξίζει, και δεν είναι σαν να προσπαθεί να μεταφέρει αλλού την ευθύνη".

Τέλος, αναφορικά με τους νεαρούς οδηγούς, ο Ροσί είπε: "Θα είναι ένα πρόβλημα πολυτελείας αν στο τέλος του 2022 έχω οδηγούς σαν τον Πιαστρί και τον Ζου να μου χτυπούν την πόρτα, και την ίδια στιγμή τον Φερνάντο να κερδίζει τον έναν αγώνα μετά τον άλλο. Τουλάχιστον έχω αυτές τις επιλογές".

TAGS FORMULA 1 ALPINE ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ