ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Τι ισχύει για τα διπλώματα αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας με την ισοδυναμία

Τι ισχύει για τα διπλώματα αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας με την ισοδυναμία

Σε ποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να εκδοθεί νέο δίπλωμα και σε ποιες χρειάζεται με τι θα πρέπει να αναγράφει.

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, η ισοδυναμία διπλώματος αυτοκινήτου (Β), μοτοσυκλέτας (Α1 έως 125 κ.εκ.) και μοτοποδηλάτου (ΑΜ, έως 50 κ.εκ.) είναι γεγονός.

Ωστόσο, με την έκδοση της υπουργικής απόφασης Δ30/A3/113358 (ΦΕΚ 1845/Β) στις 7 Μαϊου, ολοκληρώθηκαν πλέον όλες οι σχετικές ρυθμίσεις.

Ως εκ τούτου, επιτρέπεται:

Η οδήγηση μοτοποδηλάτων (κατηγορία ΑΜ) από οδηγούς που κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (Β) πάνω από 6 έτη και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 27 ετών, χωρίς να απαιτείται η έκδοση νέου εντύπου άδειας οδήγησης.

Η οδήγηση ελαφρού δικύκλου (κατηγορία Α1) από οδηγούς που κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (Β) πάνω από 4 έτη, κατέχουν άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου πάνω από 4 έτη και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 27 ετών, χωρίς να απαιτείται η έκδοση νέου εντύπου άδειας οδήγησης.

Η οδήγηση ελαφρού δικύκλου (κατηγορία Α1) από οδηγούς που κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (Β) πάνω από 6 έτη, έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 27 ετών και έχουν παρακολουθήσει 5 μαθήματα πρακτικής εκπαίδευσης. Σε αυτή την περίπτωση και με την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών θα χορηγείται νέο έντυπο άδειας οδήγησης με την προσθήκη του κωδικού «121» στην κατηγορία Β.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ