ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Οι νέες Yamaha Tracer 9 και MT-09 στην Ελλάδα

Οι νέες Yamaha Tracer 9 και MT-09 στην Ελλάδα
YAMAHA MOTOR MEDIA

Τα νέα μοντέλα της Yamaha, αναβαθμίστηκαν και διατίθενται πλέον στην χώρα μας.

Η Sport Touring και η Hyper Naked της Yamaha, η Tracer 9 / Tracer 9 GT και η MT-09 / ΜΤ-09 SP αντίστοιχα, αναβαθμίστηκαν για το 2021 και διατίθενται πλέον και στη χώρα μας.

Στις σπουδαιότερες αλλαγές τους περιλαμβάνεται η αύξηση της χωρητικότητας του προδιαγραφών Euro5 τρικύλινδρου κινητήρα τους, που πλέον έφτασε τα 890 κ.εκ. και αποδίδει 119 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. (1.500 στροφές νωρίτερα από ό,τι προηγουμένως).

Οι νέες Yamaha Tracer 9 και MT-09 στην Ελλάδα
YAMAHA MOTOR MEDIA

Με τη μεγέθυνση του κινητήρα αυξήθηκε και η ροπή κατά 6 τοις εκατό, στην απόδοση της οποίας συμβάλλει και το κιβώτιο Quick Shift (QSS) που επιτυγχάνει ταχύτερη και ομαλότερη αλλαγή ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη (για ανέβασμα και για κατέβασμα ταχύτητας).

Στην περίπτωση του Tracer 9 / Tracer 9 GT, το πλαίσιο είναι νέο και ελαφρύτερο για ακόμα καλύτερο συνδυασμό της ευελιξίας μίας sport μοτοσυκλέτας με τη σταθερότητα μιας sport tourer - ενώ μικρότερες είναι και οι διαστάσεις του αλουμινένιου πλαισίου των MT-09 / ΜΤ-09 SP.

Οι νέες Yamaha Tracer 9 και MT-09 στην Ελλάδα
YAMAHA MOTOR MEDIA

Τα MT-09, επίσης, έχουν δεχθεί περαιτέρω μείωση του βάρους κατά 4 κιλά (189 κ. πλήρες υγρών) - και ένα μέρος αυτής της μείωσης προέρχεται από τους ελαφρύτερους τροχούς. Αυτοί συνδυάζονται με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με πιρούνι KYB και πίσω αμορτισέρ Οhlins.

Τόσο τα Tracer 9 / Tracer 9 GT όσο και τα MT-09 / ΜΤ-09 SP διαθέτουν την πλειάδα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων του αναβάτη. Η συμπαγής νέα μονάδα IMU 6 αξόνων, που αναπτύχθηκε με βάση την R1M, ελέγχει το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) τριών λειτουργιών με ευαισθησία ως προς την κλίση, το σύστημα ελέγχου ολίσθησης (SCS), το σύστημα ελέγχου ανύψωσης του μπροστινού τροχού (LIF) και το σύστημα ελέγχου πέδησης (BC).

Τα Tracer 9 / Tracer 9 GT, τέλος, τονίζουν τον ταξιδιάρικο χαρακτήρα τους με το Cruise Control και τον πλήρη φωτισμό LED, με την ημι-ενεργή, πλήρως ρυθμιζόμενη ηλεκτρονική ανάρτηση μπροστά και πίσω της KYB, καθώς επίσης και με τις σκληρές πλαϊνές βαλίτσες.

Photo credits: Yamaha Motor Media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ