ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Μια Ducati Panigale V2 με την υπογραφή του Τρόι Μπέιλις

Το εργοστάσιο της Μπολόνια παρουσίασε την επετειακή Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary
Το εργοστάσιο της Μπολόνια παρουσίασε την επετειακή Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary DUCATI MEDIA

Το εργοστάσιο της Μπολόνια παρουσίασε την επετειακή Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary για να γιορτάσει, μετά από δύο δεκαετίες, τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Αυστραλού στα Superbikes με τη Ducati 996 R.

Με τον θρυλικό αριθμό 21 στο ρύγχος και στις πλευρές της, και με τα χρώματα της 996 R, η Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary είναι σπάνια και συλλεκτική - δεδομένου ότι θα κατασκευαστεί σε περιορισμένα και αριθμημένα αντίτυπα.

Παραπέμπει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes από τον Τρόι Μπέιλις το 2001, που ξεκίνησε μία από τις πιο λαμπρές συνεργασίες των αγώνων μοτοσικλέτας, μεταξύ του Αυστραλού και της Ducati Corse.

Ακολούθησαν ακόμη δύο παγκόσμιοι τίτλοι (το 2006 και το '08), συνολικά 52 νίκες και 94 θέσεις στο βάθρο, τις οποίες ο Μπέιλις πέτυχε με τη δικύλινδρη 996 R, έπειτα την 999 R και τέλος με την 1098 R.

Έκτοτε, μεταξύ των Ducatisti και του Μπέιλις αναπτύχθηκε ένας ισχυρός δεσμός που τώρα τιμάται από τη Ducati με την Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary.

Ο Αυστραλός, μάλιστα, συμμετείχε στην επιλογή του ονόματος και των γραφικών (που παραπέμπουν φυσικά στην 996 R) της ειδικής αυτής έκδοσης της δικύλινδρης Panigale V2. Φυσικά η υπογραφή του Μπέιλις βρίσκεται στο ντεπόζιτο κάθε αντιτύπου, μαζί με την αλουμινένια πλακέτα που αναγράφει τον αποκλειστικό αριθμό του καθενός.

Παράλληλα, οι μηχανικοί του Μπόργκο Πανιγκάλε τοποθέτησαν ανάρτηση της Ohlins με σκοπό να βελτιώσουν την απόδοσή της στην πίστα. Σε σχέση με την "απλή" Panigale V2, η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στο χειρισμό και στην αίσθηση, και επίσης είναι 3 κιλά ελαφρύτερη χάρη στη μπαταρία ιόντων-λιθίου και στη μονή σέλα.

Επίσης έχει σπορ grips, το κάλυμμα του τελικού της εξάτμισης είναι από ανθρακονήματα και τιτάνιο, η σέλα -που σχεδιαστικά παραπέμπει στην αγωνιστικής 996 R- έχει κόκκινες ραφές, την ιταλική σημαία και μαζί ραμμένο το Νο21 του Μπέιλις.

Η Panigale V2, η μοτοσικλέτα εισαγωγής στη supersport οικογένεια της Panigale, πυροδοτείται από τον δικύλινδρο Superquadro κινητήρα 995 κ.εκ., προδιαγραφών Euro 5, που αποδίδει 155 hp στις 10.750 σ.α.λ. και 104 Nm ροπής τις 9.000 στροφές. Η ισχύς του ελέγχεται από την πλήρη «σουίτα» ηλεκτρονικών της Ducati.

Περιλαμβάνει το cornering ABS, quick-shifter που ελέγχει και τα κατεβάσματα, τον έλεγχο πρόσφυσης, φρένου κινητήρα και σούζας (Ducati Traction, Wheelie και Engine Brake Control) και τρία οδηγικά προφίλ (Race, Sport, Street) που ρυθμίζονται μέσω της ψηφιακής οθόνης TFT 4,3 ιντσών του πίνακα οργάνων. Η τιμή της συλλεκτικής αυτής Ducati στην Ιταλία είναι 20.990 Ευρώ.

Η Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary παρουσιάστηκε επίσημα μέσω ενός video που γυρίστηκε στο μουσείο της ιταλικής εταιρείας, στην πίστα και στο σπίτι του Τρόι Μπέιλις στην Αυστραλία.

Παράλληλα, η επέτειος γιορτάζεται και στο Μουσείο της Ducati με τον ειδικό τομέα "Troy Story: Ο θρύλος ενός πρωταθλητή", ενώ ο Μπέιλις θα τιμηθεί αυτό το τριήμερο στο Άσεν της Ολλανδίας, στο πλαίσιο του 5ου φετινού γύρου του παγκοσμίου των Superbikes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ