ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW CE 04: Σύντομα στην Ελλάδα το νέο ηλεκτρικό σκούτερ με ισχύ έως 42 hp και αυτονομία έως 130 km

BMW
BMW CE 04

Το νέο ηλεκτρικό σκούτερ CE 04 κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, όπως και όλα τα μελλοντικά νέα μοντέλα της BMW Motorrad που προορίζονται για την πόλη και προσφέρει προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Με το νέο BMW CE 04, η BMW Motorrad ανοίγει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην αστική κινητικότητα σε δύο τροχούς. Με ηλεκτροκίνηση, προηγμένη σχεδίαση και καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, το νέο scooter συνδυάζει μεταφορά και λειτουργίες επικοινωνίας για ένα νέο είδος κινητικότητας σε περιβάλλον πόλης. Το ηλεκτρικό σκούτερ της BMW αναμένεται στην ελληνική αγορά πριν το τέλος του 2021. Έχει έναν ισχυρό κινητήρα που αποδίδει 42 ίππους και εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-50 km/h σε 2,6 δευτερόλεπτα. Το CE 04 θα είναι διαθέσιμο και με μειωμένη ισχύ 31 hp, ενώ η μέγιστη ταχύτητα και των δύο εκδόσεων είναι 120 km/h.

BMW
BMW CE 04

Ο ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη εδράζεται στο πλαίσιο ανάμεσα στη μπαταρία και τον πίσω τροχό, με τη μορφή που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα της BMW όπως η 225xe Active Tourer. Η μπαταρία χωρητικότητας 60,6 Ah προσφέρει αυτονομία έως και 130 km (έκδοση μειωμένης ισχύος: 100 km) και φορτίζεται μέσω της ενσωματωμένης συσκευής φόρτισης είτε σε μία στάνταρ οικιακή πρίζα, σε έναν επιτοίχιο φορτιστή (wallbox) ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, ιδανικά απαιτούνται 4 ώρες και 20 λεπτά. Με τον ταχυφορτιστή που διατίθεται προαιρετικά με ισχύ 6,9 kW (2,3 kW στη στάνταρ έκδοση), μία πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά. Εάν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι μόλις 20%, μπορεί να φτάσει στο 80% μετά από φόρτιση 45 λεπτών στον προαιρετικό ταχυφορτιστή.

BMW
BMW CE 04

Στην οδήγηση, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ένα από τα τρία προγράμματα οδήγησης: “ECO”, “Rain” και “Road” που διατίθενται στο βασικό εξοπλισμό. Το πρόσθετο “Dynamic” riding mode διατίθεται επίσης ως εργοστασιακός εξοπλισμός, για να μπορεί το scooter να επιταχύνει ακόμα πιο γρήγορα. Για ασφάλεια φροντίζουν το σύστημα ASC που περιορίζει τη ροπή του κινητήρα σε σχέση με την ολίσθηση του πίσω τροχού, καθώς και το προαιρετικό Dynamic Traction Control (DTC) που παρέχει ακόμα μεγαλύτερη οδηγική ασφάλεια. Ασφαλή επιβράδυνση προσφέρουν δύο δισκόφρενα μπροστά με την υποστήριξη ενός πίσω δίσκου και του στάνταρ ABS. Το ABS Pro, που διατίθεται προαιρετικά, ελέγχει μέσω ενός αισθητήρα κλίσης το φρενάρισμα στις στροφές, προσφέροντας υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

BMW
BMW CE 04

Ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός του ηλεκτρικού σκούτερ περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη 10.25” TFT με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης για άνετο σχεδιασμό διαδρομής και εκτενείς λειτουργίες συνδεσιμότητας. Τα φωτιστικά σώματα του CE 04 βασίζονται σε προηγμένη τεχνολογία LED. Μεταξύ αυτών είναι προβολέας με μεσαία και μεγάλη σκάλα φώτων, πίσω φως και φλας, όλα με LED. Οι ενδεικτικές λυχνίες υιοθετούν επίσης τεχνολογία LED. Ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια τη νύχτα προσφέρει το προσαρμοζόμενο φως στροφής Headlight Pro, που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός, όπως και λειτουργίες φωτισμού όπως “Welcome” και “Good Bye”.

BMW
BMW CE 04

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου BMW CE 04

  • Ονομαστική ισχύς 20 hp. Μέγιστη ισχύς 42 hp.
  • Έκδοση μειωμένης ισχύος: 15 hp ή 31 hp.
  • Χωρητικότητα μπαταρίας 60,6 Ah (8,9 kWh).
  • Αυτονομία περίπου 130 km (έκδοση μειωμένης ισχύος: 100 km).
  • Έλεγχος ολίσθησης μέσω του ASC (Automatic Stability Control). Προαιρετικό DTC (Dynamic Traction Control).
  • Τρία riding modes “ECO”, “Rain” and “Road” για αποδοτική, καθημερινή χρήση ως βασικός εξοπλισμός. “Dynamic” riding mode για ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση ως εργοστασιακή προαιρετική επιλογή.
  • Ανάρτηση με υψηλή κατευθυντική ευστάθεια, μονοκόμματο, ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο.
  • Ισχυρό σύστημα πέδησης με ABS. ABS Pro με αισθητήρα κλίσης, προαιρετικό.
  • Έγχρωμη οθόνη 10,25” TFT με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης με χάρτη και εκτενείς λειτουργίες συνδεσιμότητας, στο βασικό εξοπλισμό.
  • Ισχυρά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED παντού. Adaptive Headlight Pro και λειτουργίες φώτων, ως εργοστασιακές προαιρετικές επιλογές.
  • Αποθηκευτικοί χώροι στο πλάι και μπροστά. Πλαϊνός αποθηκευτικός χώρος για το κράνος με εύκολη πρόσβαση για τον αναβάτη.
  • Ενεργά αεριζόμενο ντουλαπάκι για τη φόρτιση κινητού τηλεφώνου με θύρα φόρτισης USB-C.
  • Σχεδίαση και χρωματική παλέτα με προσανατολισμό στο μέλλον.
  • Εκτενής γκάμα προαιρετικών χαρακτηριστικών και γνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad καθώς και εξοπλισμός αναβάτη.
BMW
BMW CE 04
TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ SCOOTER BMW ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ