RENAULT 5

Το Renault 5 επιστρέφει το 2024, με ρετρό εμφάνιση και μπαταρία

RENAULT VISION - FORMAT 4-3
Renault 5 Prototype 2021 [email protected]

Όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα για ηλεκτρικό R5 που θα μπει στην παραγωγή σε δύο χρόνια.

Το θρυλικό Renault 5 ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή του! Η γαλλική φίρμα πρόκειται να αναβιώσει σε δύο χρόνια το σουπερμίνι, που έγραψε ιστορία τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80 πριν παραδώσει τα ηνία στο Clio.

Το νέο Renault 5 θα μπει στην παραγωγή το 2024 και θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, με εμφάνιση που αντλεί πολλά στοιχεία από τo παρελθόν. Αναμένεται μάλιστα να αντικαταστήσει το Zoe.

Το Renault 5 επιστρέφει το 2024, με ρετρό εμφάνιση και μπαταρία
Renault 5 Prototype RENAULT

Το design του Renault 5 concept που παρουσιάστηκε το 2021 και αποτελεί τον προπομπό της έκδοσης παραγωγής, βασίζεται στα R5, Supercinq και R5 Turbo, με τα χαρακτηριστικά φαρδιά πίσω φτερά του.

Ωστόσο, τα στιλιστικά στοιχεία που προέρχονται από το original Πεντάρι είναι κάτι περισσότερο από μία αναφορά στο παλιό σχέδιο. Έχουν δουλευτεί από την αρχή προκειμένου να ενσωματώσουν πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως είναι οι αεραγωγοί του καπό που κρύβουν από κάτω την πρίζα φόρτισης, τα πίσω φώτα που ενσωματώνουν αεροδυναμικούς διαχύτες, αλλά και τα εμπρός φώτα ομίχλης που έχουν αντικατασταθεί από φώτα ημέρας LED.

Το Renault 5 επιστρέφει το 2024, με ρετρό εμφάνιση και μπαταρία
Renault 5 Prototype RENAULT

Τα λογότυπα του αυτοκινήτου εμπρός και πίσω φωτίζουν, ενώ η λεπτομέρεια με την γαλλική σημαία πάνω τους εξωτερικούς καθρέπτες κάνει σαφή αναφορά στη γαλλική καταγωγή του μοντέλου.

Η αυτονομία του ηλεκτρικού R5 θα φτάνει σύμφωνα με πληροφορίες τα 400 km. Η γκάμα θα αποκτήσει και σπορ έκδοση με τα σήματα της Alpine, με ισχύ μεγαλύτερη των 210 ίππων, επιτάχυνση 0-100 km/h κάτω από 6 sec και αυτονομία γύρω στα 320 km.

RENAULT VISION - FORMAT 16-9
Renault 5 Prototype [email protected]

Όλα τα δομικά στοιχεία Renault 5 τέλος, από τη μπαταρία και τον κινητήρα του μέχρι τη νέα συμπαγή πλατφόρμα CFM-BEV στην οποία βασίζεται, θα κατασκευάζονται στο Renault Electricity Hub, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Ντουέ της Β. Γαλλίας.

RENAULT VISION - FORMAT 4-3
Renault 5 Prototyp [email protected]
TAGS RENAULT 5 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ RENAULT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ