ΑΓΟΡΑ

Ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Μποτιλιάρισμα στην λεωφόρο Συγγρού το πρωΐ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στη χώρα μας έχουμε έναν από τους πιο γερασμένους στόλους αυτοκινήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη χώρα μας έχουμε έναν από τους πιο γερασμένους στόλους αυτοκινήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) τον Απρίλιο, ο μέσος όρος ηλικίας των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων στην Ελλάδα έχει σκαρφαλώσει στα 16,6 έτη! Συγκριτικά, ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τα 11,9 έτη, ενώ τα νεότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στο Λουξεμβούργο με μέσο όρο ηλικίας τα 6,7 έτη.

Μάλιστα, στη χώρα μας έχουμε έναν από τους πιο γερασμένους στόλους επιβατικών αυτοκινήτων της ΕΕ. Μόνο η Λιθουανία (17 έτη), η Ρουμανία (16,9 έτη) και η Εσθονία (16,7 έτη) έχουν παλαιότερο στόλο από την Ελλάδα.

Ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα στα φορτηγά και τα λεωφορεία, όπου η Ελλάδα έχει τον παλαιότερο στόλο με μέσο όρο ηλικίας τα 21,4 έτη και 19 έτη αντίστοιχα, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι στα 13,9 και 12,8 έτη αντίστοιχα.

Αν αναλογιστούμε πως τα στοιχεία αυτά αφορούν το 2020, φανταστείτε ποια είναι η κατάσταση σήμερα.

Με βάση τα στοιχεία που αφορούν τις 27 χώρες κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ευρώπη κυκλοφορούσαν το 2020 πάνω από 246,3 εκατομμύρια οχήματα.

ΠΗΓΗ: ACEA

TAGS ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ