ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βγαίνει από το εργοστάσιο και λανσάρεται το ηλεκτρικό CUPRA Born

Βγαίνει από το εργοστάσιο και λανσάρεται το ηλεκτρικό CUPRA Born

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA, θυγατρικής της Seat, έχει ξεκινήσει να παράγεται στο ουδέτερο προς τον άνθρακα, εργοστάσιο της Γερμανίας.

Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA, βγαίνει από το εργοστάσιο παραγωγής και ξεκινά το λανσάρισμά του. Βέβαια, με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις παραδόσεις, θα αργήσει να κυκλοφορήσει στους δρόμους, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται το 2022, στο πρώτο εξάμηνο, πιθανότατα.

Το θέμα είναι ότι ένα αυτοκίνητο για το οποίο υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τον όμιλο VW, καθώς η CUPRA είναι θυγατρική της SEAT, η οποία ανήκει στον γερμανικό όμιλο, είναι έτοιμο για την αγορά.

Το μοντέλο παράγεται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης, στο Zwickau της Γερμανίας, εργοστάσιο που είναι ουδέτερο ως προς τον άνθρακα, σε όλη τη διαδικασία παραγωγής. Εκεί κατασκευάζονται και τα: Volkswagen ID3, Volkswagen ID4, Audi Q4 e-tron και Audi Q4 Sportback e-tron.

Η CUPRA, σκοπεύει να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 και στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell, κοντά στη Βαρκελώνη, θέλοντας να παράξει περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά οχήματα πόλης ετησίως στην Ισπανία για διαφορετικές μάρκες του ομίλου».

Το CUPRA Born θα διατίθεται σε διαφορετικές εκδόσεις: με μπαταρία 45kW, ισχύ 150 ίππους, ροπή 310 Nm και αυτονομία 349 χλμ. και με μπαταρία 58kW, ισχύ 204 ίππους, ροπή επίσης 310 Nm και αυτονομία έως 424 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ