ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το θρυλικό Range Rover 50άρισε

Το θρυλικό Range Rover 50άρισε

Μισό αιώνα ζωής και 4 γενιές με πάνω από ένα εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως, συμπληρώνει ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυτελή SUV στον κόσμο, το Range Rover, καθώς ήταν και το πρώτο τετρακίνητο στην κατηγορία του.

Αυτό το σουλούπι, με το μακρύ αμάξωμα, το μακρύ καπό, την αιωρούμενη οροφή, τη διαιρούμενη πίσω πόρτα και τον ασυνήθιστα μακρύ πίσω πρόβολο, δηλαδή από τον τροχό μέχρι τον προφυλακτήρα, αποτελεί σήμα – κατατεθέν για τη βρετανική μάρκα, η οποία υιοθετεί το ίδιο στυλ, μέχρι τώρα.

Μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια, το πρώτο πολυτελές 4x4 εξελίχθηκε με SUV εκδόσεις: Range Rover Evoque, Range Rover Velar και Range Rover Sport, ενώ τώρα, εμφανίζεται μια ειδική, επετειακή έκδοση Range Rover Fifty, με περιορισμένη παραγωγή 1.970 αντιτύπων, που σηματοδοτούν την γενέθλια χρονιά του μοντέλου (17 Ιουνίου 1970).

Το θρυλικό Range Rover 50άρισε

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι πέραν του γεγονότος ότι ήταν το πρώτο πολυτελές SUV με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης (4WD), το 1989 ήταν το πρώτο 4x4 με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS). Οι πρωτιές συνεχίστηκαν το 1992, όταν εφοδιάστηκε με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (ETC) και αυτόματη ηλεκτρονική αερανάρτηση, ενώ το 2012 κατασκευάστηκε από αλουμίνιο, που το καθιστούσε ελαφρύτερο (-420 κιλά από το προηγούμενο), ισχυρότερο και πιο αποδοτικό.

Παράλληλα, ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο που εκτέθηκε στο Μουσείου του Λούβρου, στο Παρίσι, το 1971, ως εξαιρετικό βιομηχανικό αποτέλεσμα. Κατασκευάστηκε δε, σε δίθυρες και τετράθυρες εκδόσεις. Τώρα, όσον αφορά το Range Rover Fifty, βασισμένο στην πολυτελή έκδοση «Autobiography», διαθέτει αρκετές αποκλειστικές πινελιές σε Auric Atlas και δύο μοναδικά σχέδια ζαντών 22 ιντσών. Περιλαμβάνει ένα χειροποίητο λογότυπο Fifty, που κοσμεί το εξωτερικό του οχήματος και το εσωτερικό του, με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής (1 of 1970) στην κεντρική κονσόλα, στα προσκέφαλα, το ταμπλό και τις φωτιζόμενες πλάκες μαρσπιέ.

Το θρυλικό Range Rover 50άρισε

Το Range Rover Fifty θα διατίθεται με κοντό και μακρύ μεταξόνιο, σε τέσσερα χρώματα, και εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid P400e, με πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, καθώς και συνδεσιμότητας / ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ