ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το αυτοκίνητο ειδοποιεί στο smartphone σε περίπτωση πρόθεσης κλοπής του

To Ford pass
To Ford pass

Μια ακόμα χρήσιμη υπηρεσία της Ford, η οποία προσφέρει το υψηλής προστασίας σύστημα SecuriAlert.

Δεν αρκεί, δυστυχώς, τα αυτοκίνητα να διαθέτουν μόνο συναγερμούς και διάφορα συστήματα προστασίας από την κλοπή. Ασε που πολλές φορές όταν χτυπά ο συναγερμός, πολλοί δεν δίνουν σημασία, διότι μπορεί να προέρχεται από το δυνατό θόρυβο που προκάλεσε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, μέχρι ένα χτύπημα μπάλας, από παιδιά που παίζουν.

Πλέον, δίνονται πολλές δυνατότητες, από το να παρακολουθείς που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή το αυτοκίνητό σου, μέχρι και να ενημερώνεσαι για το αν κάποιος προσπαθεί να το παραβιάσει.

Η Ford, δίνει μια επιπλέον παροχή, καθώς διαθέτει για πρώτη φορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το υψηλής προστασίας σύστημα SecuriAlert (παλαιότερα γνωστό ως Guard Mode) που συνδέεται με smartphone.

Μόλις ενεργοποιηθεί, το SecuriAlert στέλνει μία ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν αναγνωρίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στο όχημα, ακόμα και απόπειρα ανοίγματος θυρών ή πρόσβασης με κλειδί.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν το SecuriAlert, όταν βρίσκονται μακριά από το όχημα, μέσω της εφαρμογής για smartphone FordPass.

Όταν ενεργοποιηθεί, χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του οχήματος για να αναγνωρίσει τυχόν απόπειρα εισόδου στο όχημα. Χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect, το αυτοκίνητο θα στείλει αμέσως μία ειδοποίηση (push notification) στο smartphone του ιδιοκτήτη, εάν ανιχνεύσει οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά το όχημά του.

Η εφαρμογή FordPass αποκαλύπτει την ώρα και το λόγο που το SecuriAlert σήμανε συναγερμό – μέσω του smartphone – καθώς και την τελευταία γνωστή τοποθεσία του οχήματος.

Εάν γίνει απόπειρα ανοίγματος μιας πόρτας με κλειδί – μία ενέργεια που δεν θα ενεργοποιήσει το συμβατικό συναγερμό του οχήματος – το SecuriAlert θα στείλει μία ειδοποίηση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αναγνώριση απόπειρας πρόσβασης μέσω ενός κλωνοποιημένου ή κλεμμένου κλειδιού.

Όταν ο ιδιοκτήτης επιστρέφει στο όχημά του, απλά απενεργοποιεί το SecuriAlert, πάλι μέσω της εφαρμογής FordPass και συνεχίζει το ταξίδι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ