ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το 50% της ενέργειας που καταναλώνει, παράγει μόνη της η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

DCIM\100MEDIA\DJI_0027.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0027.JPG DCIM\100MEDIA\DJI_0027.JPG

Η εταιρεία ολοκλήρωσε μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα, Ασπρόπυργο και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προωθώντας και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση.

Μετά το μεγάλο πάρκο φωτοβολταϊκών, που έχει εγκαταστήσει από χρόνια η Mercedes – Benz Ελλάς, στην οροφή των κτιρίων της στην Κηφισιά, καλύπτοντας πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών της σε ενέργεια, έρχεται η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Η εταιρεία, ολοκλήρωσε μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα, Ασπρόπυργο και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προωθώντας και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της.

Τα συγκεκριμένα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, συνολικής ονομαστικής ισχύος 700kW, εκτιμάται ότι θα καλύψουν το 50% της συνολικής ανάγκης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων της εταιρείας σε ενέργεια, ενώ το όφελος σε εκπομπές CO₂ (από μη χρήση ενέργειας προερχόμενης από ορυκτά καύσιμα), θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι επειδή γίνεται λόγος για την ηλεκτροκίνηση και το κατά πόσο η ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των ηλεκτρικών, προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, η Nissan με την ενέργειά της για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, δίνει απάντηση, καθώς ο στόλος των ηλεκτρικών της μοντέλων (LAEF, e-NV200), αλλά και των πελατών της, θα φορτίζεται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα.

Εξάλλου, η εταιρεία προχωρά και σε άλλες επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον, εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα (λιπαντικά, μπαταριές κ.α.), ενώ από τις αρχές του 2020 έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και δεκαετίες, σε επίπεδο ομίλου, δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά πάρκα, με εγκαταστάσεις που παράγουν ήδη 9.000.000 KWh σε ετήσια βάση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ