ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Ο πλούσιος κατάλογος των νέων μοντέλων που θα κατακλύσουν τις εκθέσεις των εταιρειών το 2019, συνεχίζεται. (PICS)

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των νέων μοντέλων της χρονιάς που ήδη διανύουμε, η οποία αναμένεται εντυπωσιακή σε αφίξεις, κυρίως σε υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Dacia Duster - Αναμένεται αρχές της Άνοιξης

H Dacia, λίγο καιρό μετά την παρουσίαση του νέου Duster, το εμπλουτίζει τώρα με τον αναβαθμισμένο κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe, που πλέον θα αποδίδει στις δύο παραλλαγές του 130 και 150 ίππους. Ο νέος κινητήρας, που έχει ελαφρύτερη κυλινδροκεφαλή και φίλτρο μικροσωματιδίων GPF, αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές της Άνοιξης, στις δικίνητες εκδόσεις - και αργότερα στις τετρακίνητες. Οι νέες εκδόσεις θα συνοδεύονται και από το επόμενης γενιάς σύστημα πλοήγησης Media Nav Evolution.

2017 -  New Dacia DUSTER tests drive in Greece
2017 - New Dacia DUSTER tests drive in Greece 2017 - NEW DACIA DUSTER TESTS DRIVE IN GREECE

Renault Clio - Αναμένεται το καλοκαίρι

Η νέα γενιά του Renault Clio θα αποκαλυφθεί το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, και στην Ελλάδα θα φτάσει όχι νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2019. Σχεδιαστικά θα εναρμονιστεί με τη νέα αισθητική της Renault, θα δώσει περισσότερη έμφαση στο χώρο, στη συνδεσιμότητα-πολυμέσα και στην ημι-αυτόνομη οδήγηση, και φυσικά θα έχει και τον νέο κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe σε εκδόσεις 115, 140 και 160 ίππων. Παράλληλα θα υπάρχει ο ανανεωμένος τρικύλινδρος 1.0 λίτρου, ενώ αναμένονται οι πληροφορίες για τις diesel μονάδες.

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Renault Twingo - Αναμένεται αρχές του Φθινοπώρου

Πολύ λίγα είναι γνωστά μέχρι στιγμής για το facelift του γαλλικού mini, όμως αυτό θα είναι έτοιμο για το λανσάρισμά του στο τέλος της Άνοιξης - και θα έρθει στην Ελλάδα στις αρχές του Φθινοπώρου του 2019. Οι σχεδιαστικές αλλαγές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα είναι περιορισμένα, ενώ ακόμα η Renault δεν έχει κάνει γνωστό αν θα κρατήσει τις ίδιες τρικύλινδρες μονάδες –και ειδικά την 0.9 λίτρου- στο πίσω μέρος του μικρού πισωκίνητου citycar της.

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Renault Kadjar - Αναμένεται αρχές της Άνοιξης

Η νέα γενιά του Renault Kadjar, τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης, θα έρθει στην Ελλάδα στις αρχές της Άνοιξης του 2019. Το μικρομεσαίο γαλλικό SUV έχει αισθητικές διαφοροποιήσεις στα φωτιστικά σώματα και στους προφυλακτήρες, πιο ποιοτικά υλικά στο εσωτερικό, και φιλοξενεί τους νέους κινητήρες βενζίνης 1.3 TCe ισχύος 140 και 160 ίππων, καθώς και τους πετρελαιοκινητήρες 1.5 dCi με 155 και 1.7 dCi με 149 ίππους.

2018 - Essais presse Nouveau Renault KADJAR en Sardaigne
2018 - Essais presse Nouveau Renault KADJAR en Sardaigne 2018 - ESSAIS PRESSE NOUVEAU RENAULT KADJAR EN SARDAIGNE

Renault Captur - Αναμένεται τον Οκτώβριο

Τον Οκτώβριο αναμένεται να γίνει η διεθνής παρουσίαση της νέας γενιάς του μικρού γαλλικού Crossover, που θα μοιράζεται το νέο πάτωμα CMF-B με το Nissan Juke του 2020. Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, θα έχει τον καινούριο τρικύλινδρο κινητήρα ενός λίτρου στη θέση του 0.9, καθώς και τον νέο κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe - και επίσης για πρώτη φορά plug-in υβριδική έκδοση.

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Renault Megane - Αναμένεται την Άνοιξη

Στο δεύτερο χρόνο της νέας γενιάς του, στo Megane προστίθεται ο νέος κινητήρας 1.3 TCe -που έχει εξελιχθεί από τον όμιλο Renault-Nissan σε συνεργασία με τη Daimler- από τον μέσον της Άνοιξης του 2019, με ισχύ 140 ή 160 ίππων και ροπή 240 και 270 Nm αντίστοιχα. Επίσης, το νέο έτος αναμένεται στη χώρα μας και το εκρηκτικό Megane RS Trophy.

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Seat Tarraco - Αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2019

Μετά τη διεθνή του παρουσίαση τον περασμένο Οκτώβριο, το μεγαλύτερο της γκάμας των SUV της Seat, Taracco, θα έρθει στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του ’19. Με μήκος 4,735 μέτρων πάνω στην πλατφόρμα MQB+ που χρησιμοποιεί και το Skoda Kodiaq, προσφέρει άπλετο χώρο επιβατών, 760 λίτρα αποσκευών και -προαιρετικά- και τρίτη σειρά καθισμάτων, στην επταθέσια εκδοχή του. Στη βασική του έκδοση το Tarraco θα έχει τον κινητήρα βενζίνης 1.5 TSI 150 ίππων, ενώ υπάρχουν και δίλιτροι βενζίνης 190 ίππων και diesel 150 ή 190 ίππων. Σε όλες τις εκδόσεις πλην της βασικής θα διατίθεται και με την επιλογή της τετρακίνησης και του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG-7.

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Seat Cupra Ateca - Αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2019

Το πρώτο δημιούργημα της ξεχωριστής φίρμας Cupra, την οποία δημιούργησε το αγωνιστικό τμήμα της Seat, είναι η «άγρια» εκδοχή του Ateca - και θα έρθει στην Ελλάδα το πρώτο μισό του 2019. Ο κινητήρας βενζίνης 2.0 TSI του χαρίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτ. μέσω 300 ίππων, τους οποίους διαχειρίζεται με σκληρότερη ανάρτησης που χαμηλώνει αυτό το Ateca κατά 1 εκατοστό, με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων DSG και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και διαρκώς μεταβαλλόμενη κατανομή της ροπής εμπρός-πίσω. Το Cupra Ateca καθιστούν αισθητικά ξεχωριστό οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, τα ειδικά χρώματα και ζάντες με bronze λεπτομέρειες, και πίσω ο διαχύτης και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης.

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Seat Arona, Ibiza, Leon CNG - Αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2019

Το Ibiza και η crossover εκδοχή του, Arona, όπως και το Leon, θα διατίθενται από τους προσεχείς μήνες και σε εκδόσεις φυσικού αερίου (CNG), οι οποίες προσφέρουν σημαντική οικονομία κατανάλωσης και περιορισμό εκπομπών CO2 κατά 25% και NOx κατά 75%. Στο Ibiza και στο Arona -στο πρώτο SUV παγκοσμίως με φυσικό αέριο- η Seat προσαρμόζει το σύστημα καύσης στον κινητήρα 1.0 TGI, ισχύος 90 ίππων και ροπής 160 Nm στις 1.900-3.500 σ.α.λ. Στο Arona, τα τρία δοχεία φυσικού αερίου (14,3 κιλών) προσφέρουν αυτονομία ως και 400 χιλιομέτρων, και όταν το CNG τελειώσει αυτόματα το σύστημα γυρίζει σε καύση βενζίνης. Στην περίπτωση του Leon, χρησιμοποιείται ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.4 TGI, με απόδοση 110 ίππων, μέση κατανάλωση 5,6 λίτρων CNG ανά 100 χλμ., και εκπομπή 99-101 γρ./χλμ. CO2.

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Subaru Forester - Αναμένεται προς τέλος του 2019

Όσο κι αν δεν το δείχνει, η πέμπτη γενιά του ιαπωνικού SUV είναι εντελώς καινούρια. Κατ’ αρχήν, θα χρησιμοποιεί το νέο -πιο άκαμπτο- δάπεδο της Subaru, πάνω στο οποίο θα βασίζονται -όπως φημολογείται- μόνο ατμοσφαιρικοί κινητήρες βενζίνης πλέον στην Ευρώπη, ενόψει υβριδικών εκδόσεων στο εγγύς μέλλον. Επίσης, το νέο Forester θα έχει και το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας EyeSight, μεταξύ άλλων, και φυσικά την τετρακίνηση με το σύστημα X-Mode. Ο πρωταρχικός βενζινοκινητήρας αναμένεται να είναι ο ανανεωμένος 2.5 Boxer με 182 ίππους, πριν την έλευση των υβριδικών e-Boxer.

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Toyota Corolla - Διατίθεται από τέλος Φεβρουαρίου

Η επαναφορά του θρυλικού ονόματος Corolla -που αντικαθιστά το Auris- έρχεται με τη 12η γενιά του ιαπωνικού μικρομεσαίου, σε λιγότερο από δύο μήνες, και σε τρεις εκδόσεις: hatchback, station wagon (Touring Sport) και sedan. Βασισμένη στη νέα πλατφόρμα TNGA, έχει αυξημένους χώρους μετά από αύξηση σχεδόν όλων των διαστάσεων, καθώς και σημαντικά αυξημένη ακαμψία που συμβάλλει στη γενικότερη φιλοσοφία λίγο πιο σπορ συμπεριφοράς της νέας Corolla. Οι κινητήρες της ξεκινούν από τον 1.2 Turbo βενζίνης 116 ίππων και συνεχίζονται με τον 1.6 βενζίνης 132 ίππων και στις υβριδικές εκδόσεις με τους 1.8 και 2.0 βενζίνης - ενώ εξακολουθεί να μην διατίθεται επιλογή πετρελαίου.

HyperFocal: 0
HyperFocal: 0 HYPERFOCAL: 0

Toyota RAV4 - Διατίθεται από τέλος Φεβρουαρίου

Η καινούρια, πέμπτη γενιά του ιαπωνικού SUV, ήρθε στην Ευρώπη στο Σαλόνι του Παρισιού. Καρπώνεται την τεχνολογία της νέας πλατφόρμας TNGA-Κ που του δίνει περισσότερο χώρο και πιο δυναμική συμπεριφορά - σε συνδυασμό με ποιοτικές προσθήκες όπως η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, η «ηλεκτρική» τετρακίνηση και τα ηλεκτρονικά συστήματα AWD Integrated Management και Trail Mode. Η υβριδική έκδοση του RAV4 (η μακράν πιο δημοφιλής στην Ευρώπη) έχει κινητήρα 2.5 lt βενζίνης μαζί με δύο ηλεκτροκινητήρες –και πιο μικρές και ελαφριές μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου- και αποδίδει τώρα 222 ίππους, ενώ η συμβατική έχει τον δίλιτρο κινητήρα με μηχανικό σύστημα τετρακίνησης.

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Lexus UX - Αναμένεται τον Μάρτιο

Το «Ubran X», που σημαίνει «αστικό crossover», είναι ένα επιβλητικά σχεδιασμένο Lexus αρκετά συμπαγές για να έχει ταυτόχρονα την ευελιξία-ευχρηστία στην πόλη και τη δυνατότητα να κινηθεί και σε ήπια εκτός δρόμου εδάφη. Η έκδοση UX200 έχει δίλιτρο κινητήρα βενζίνης 171 ίππων, ενώ η UX250h τον ίδιο κινητήρα –απόδοσης 146hp- μαζί με δύο ηλεκτροκινητήρες του υβριδικού συστήματος (συνδυαστικής ισχύος 178 ίππων) που του προσφέρουν έμμεση τετρακίνηση και μέση κατανάλωση μόλις 4,1 λίτρα/100χλμ.

Τα νέα μοντέλα του 2019 - Γ’ μέρος

Volvo V60 Cross Country - Αναμένεται τον Ιούνιο

Οι Cross Country εκδόσεις είναι οι «περιπετειώδεις», off-road εκδοχές των Volvo, και με μια τέτοια εμπλουτίζεται τώρα και το μεσαίο wagon της εταιρείας, το V60. Η αύξηση του ύψους από το έδαφος, τα περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά και οι μεγαλύτεροι τροχοί είναι οι βασικές ενδείξεις της crossover έκδοσης, που επιπλέον έχει και κατά 2,3 εκατ. μεγαλύτερο μήκος. Επίσης, στα οδηγικά modes τώρα προστίθεται και η ρύθμιση «Off Road». Δύο δίλιτροι κινητήρες, ο Τ5 βενζίνης και ο D4 πετρελαίου, αποδίδουν 247 και 190 ίππους αντίστοιχα.

New Volvo V60 Cross Country exterior
New Volvo V60 Cross Country exterior NEW VOLVO V60 CROSS COUNTRY EXTERIOR

Volvo S60 - Αναμένεται τον Σεπτέμβριο

Η sedan τριών όγκων εκδοχή συμπληρώνει τη νέα οικογένεια 60 της Volvo, και αναμένεται να έρθει στη χώρα μας το Φθινόπωρο. Ο σχεδιασμός της έχει το ρύγχος των V60 και XC60, αλλά στην ουρά τα φουτουριστικά φώτα του S90. Κάτω από το καπό τη θέση των κινητήρων πετρελαίου παίρνουν πια τα αναβαθμισμένα υβριδικά συστήματα: πέραν των κινητήρων βενζίνης Τ5 και Τ6, υπάρχουν οι υβριδικές εκδόσεις Τ6 340 ίππων και Τ8 390 ίππων - ή, στην τελευταία περίπτωση, 415 ίππων στην σπορ έκδοση Polestar.

New Volvo S60 R-Design exterior
New Volvo S60 R-Design exterior NEW VOLVO S60 R-DESIGN EXTERIOR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ