ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα ελαστικά που επικοινωνούν με τους οδηγούς

Τα ελαστικά που επικοινωνούν με τους οδηγούς

Τα περισσότερα ξεκινούν από τους αγώνες. Εννοώ, ότι συστήματα που εφαρμόζονται στα αυτοκίνητα παραγωγής, έχουν πρώτα τεσταριστεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, προκειμένου να ελεγχθεί η εφαρμογή τους αλλά και η αποτελεσματικότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Michelin Motorsport παρουσίασε στο Γαλλικό Πρωτάθλημα Ράλι 2018 τα πρώτα συνδεδεμένα ελαστικά. Το MICHELIN Motorsport Connect συνδυάζει τους επαναχρησιμοποιούμενους αισθητήρες που βρίσκονται σε ειδικό κέλυφος, το οποίο προσκολλάται στο εσωτερικό των ελαστικών MICHELIN για τα ράλι, με ένα δέκτη μέσα στο αυτοκίνητο και την εφαρμογή για smartphone (iOS ή Android). Τα νέα ελαστικά θα είναι αρχικά διαθέσιμα στη Γαλλία, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

Η αποκάλυψη του νέου συστήματος έρχεται ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της εφαρμογής My Rally Engineer, ένα ψηφιακό εργαλείο κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει στα ερασιτεχνικά πληρώματα να παρακολουθούν και να βελτιστοποιούν την απόδοση των ελαστικών τους.

Η σωστή επιλογή των ελαστικών, η σωστή ρύθμιση των πιέσεων και η υιοθέτηση ενός αποτελεσματικού στυλ οδήγησης, όχι μόνο επιτρέπουν τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων, αλλά συμβάλλουν και στην ασφαλέστερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ταυτόχρονα, οι κανονιστικές διατάξεις που αφορούν στα ελαστικά που συμμετέχουν σε αγώνες εξελίσσονται σε δρακόντειες και, επομένως, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητές τους.

Ο έλεγχος των πιέσεων των ελαστικών πριν και μετά τον αγώνα, είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των ελαστικών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά όταν ο χώρος είναι περιορισμένος. Ενώ με το χρονόμετρο να πιέζει σε κάθε διαδρομή, δημιουργείται πρόσθετο στρες. Με το MICHELIN Motorsport Connect, οι οδηγοί και οι συνοδηγοί μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς τις πιέσεις των ελαστικών τους, ενώ ταυτόχρονα επωφελούνται από σχετικές πληροφορίες και είναι σε θέση να καταγράφουν δεδομένα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αναλύοντας αυτά τα δεδομένα, γίνεται πιο εύκολο για τους οδηγούς να καταλάβουν ποιες ρυθμίσεις είναι απαραίτητες πριν τους επόμενους γύρους του αγώνα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ