OPEL ASTRA

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο Opel Astra

The new 2021 Opel Astra
. OPEL ASTRA

Γκάμα, κινητήρες, τεχνολογίες, ανέσεις και η άφιξη του Opel Astra στην ελληνική αγορά.

Το ολοκαίνουριο Opel Astra γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Rüsselsheim πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ αυτές τις μέρες ξεκινά την εμπορική του πορεία στη Γερμανία με τιμές από 22.465 ευρώ. Τολμηρό σε σχεδίαση και με καινοτόμες τεχνολογίες, το νέο Astra σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για το μοντέλο αλλά και για τη μάρκα. Ας δούμε τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε γι' αυτό.

1. Ευρεία Γκάμα

The new 2021 Opel Astra
. OPEL ASTRA

Αρχικά, το νέο Astra λανσάρεται ως πεντάθυρο χάτσκμπακ με αισθητική που παραπέμπει σε κουπέ. Σύντομα, θα ακολουθήσει το πιο πρακτικό Astra Sports Tourer (στέισον), ενώ το 2023 θα προστεθεί στη γκάμα το αμιγώς ηλεκτρικό Astra-e. Το νέο Astra σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και θα κατασκευάζεται στην έδρα της Opel, στο Rüsselsheim της Γερμανίας. Το πεντάθυρο μοντέλο έχει μήκος 4.374 mm και πλάτος 1.860 mm. Η διαφορά μήκους σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι +4,0 mm. Το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 13 mm στα 2.675 mm. Παρά τις μυώδεις και στιβαρές επιφάνειες, ο πρακτικός χώρος αποσκευών με προσαρμοζόμενο πάτωμα προσφέρει όγκο έως 1.250 λίτρων με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

2. Αποδοτικοί κινητήρες

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο Opel Astra
OPEL ASTRA


Στη βάση της γκάμας του νέου Astra βρίσκεται ο τρικύλινδρος 1.2 turbo βενζινοκινητήρας με ισχύ 110 ίππους και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο (κατανάλωση στο μικτό κύκλο σύμφωνα με το πρότυπο WLTP: 5.5-5.4 lt/100 km, εκπομπές CO2 126-123 g/km). Για πρώτη φορά, θα υπάρχει και έκδοση Plug-in Hybrid με συνολική ισχύ 180 hp και δυνατότητα να καλύψει έως 61 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια (κατανάλωση: 1,1-1,0 lt/100 km, εκπομπές CO2 26-22 g/km). Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται το Astra Hybrid (PHEV) με συνολική ισχύ 225 hp (κατανάλωση: 1,4-1,1 lt/100 km, εκπομπές CO2 31-24 g/km), ενώ όπως προαναφέραμε, από τις αρχές του 2023, το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Astra-e θα ολοκληρώσει την οικογένεια του μοντέλου σε επίπεδο κινητήριων συνόλων.

3. Προηγμένη τεχνολογία

The new 2021 Opel Astra
. OPEL ASTRA


Ο οδηγός του νέου Astra υποστηρίζεται από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, που περιλαμβάνουν από το head-up display μέχρι το ημιαυτόματο Intelli-Drive 2.0 και την κάμερα 360 μοιρών Intelli-Vision. Ανάμεσα στα πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδήγησης περιλαμβάνονται η αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, η ανίχνευση πεζού, η προειδοποίηση παρέκκλισης από το λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning), η αναγνώριση οδικών σημάτων (speed sign recognition) και η αναγνώριση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection). Όλα τους αποτελούν στάνταρ εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις του νέου Astra. Η εξελιγμένη έκδοση του συστήματος φώτων Intelli-Lux LED® Pixel με 168 στοιχεία LED προσφέρει προσαρμοζόμενη αντιθαμβωτική δέσμη και εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι.

4. Άνετο και Hi-Tech Εσωτερικό

The new 2021 Opel Astra
. OPEL ASTRA

Το εσωτερικό της νέας γενιάς Astra θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα άλμα στο χρόνο. Με το πλήρως ψηφιακό ταμπλό Pure Panel, τα αναλογικά όργανα γίνονται παρελθόν. Αντί αυτών, η νέα διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (HMI) με φρέσκα, μοντέρνα γραφικά προσφέρει στον οδηγό μία ξεκάθαρη, πιο διαισθητική εμπειρία. Οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω μεγάλων οθονών αφής, όπως σε ένα smartphone. Επιπλέον, βασικές ρυθμίσεις όπως ο έλεγχος κλιματισμού εξακολουθούν να γίνονται μέσω διακοπτών. Τυπικό χαρακτηριστικό για Opel είναι επίσης η εξαιρετική άνεση που προσφέρουν τα εμπρός καθίσματα που έχουν εξελιχθεί από την ίδια τη μάρκα, φέρουν πιστοποίηση AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”) και με την εξαιρετική εργονομία τους εξασφαλίζουν ιδιαίτερη άνεση, κυρίως σε μεγάλα ταξίδια.

5. Το νέο Opel Astra στην Ελλάδα

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο Opel Astra
OPEL ASTRA


Το ολοκαίνουριο Opel Astra αναμένεται στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2022. Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι τιμές για τη χώρα μας, ωστόσο το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει ανταγωνιστική εμπορική πολιτική παρά το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας που διαθέτει στάνταρ.

TAGS OPEL ASTRA OPEL ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ