ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Δήμο Φυλής

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Δήμο Φυλής

Ο Δήμος Φυλής, έχοντας χρήματα από τη διαχείριση των απορριμμάτων, τοποθέτησε στην είσοδο του Δημαρχείου, δύο φορτιστές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, περνά απαραίτητα από την ανάπτυξη δημόσιων σταθμών φόρτισης. Προ ημερών, η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νομοσχέδιο, προς δημόσια διαβούλευση, αναφορικά και κίνητρα προς ιδιώτες και επαγγελματίες, τόσο για αγορά ηλεκτρικού οχήματος (αυτοκινήτου, σκούτερ, ποδηλάτου), όσο και για τοποθέτηση ταχυφορτιστών.

Τώρα, ένας από τους πλέον εύπορους δήμους της χώρας, ο Δήμος Φυλής, έχοντας χρήματα από τη διαχείριση των απορριμμάτων, τοποθέτησε στην είσοδο του Δημαρχείου, δύο φορτιστές ηλεκτρικής ενέργειας, τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν ιδιώτες που έχουν στην κατοχή τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όταν αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την αυτονομία του ΙΧ τους.

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Δήμο Φυλής

Παράλληλα με την πρωτοβουλία αυτή, ο Δήμος Φυλής ξεκινά μια νέα ενεργειακή εποχή για την πόλη, σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ειδικότερα, ο Δήμος Φυλής προγραμματίζει την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την κάλυψη των αναγκών του βάζοντας στην «ιστορία» τα ρυπογόνα ΙΧ και τα φορτηγά που κινούνται με βενζίνη ή πετρέλαιο.

" Από σήμερα κάνουμε στροφή προς την ηλεκτροκίνηση η οποία δείχνει να είναι το μέλλον και η απάντηση στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στην κλιματική αλλαγή" επισημαίνει ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ