ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς διαμορφώνονται οι νέες τιμές των διοδίων της Πελοποννήσου από την Πρωτοχρονιά

Πώς διαμορφώνονται οι νέες τιμές των διοδίων της Πελοποννήσου από την Πρωτοχρονιά

Η Πρωτοχρονιά φέρνει αυξήσεις σε ορισμένα διόδια της Ολυμπίας Οδού, του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα/Σπάρτη και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Δείτε τις νέες τιμές που θα ισχύουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/1).

Η Ολυμπία Οδός και ο «Αυτοκινητόδρομος Μορέας» ανακοίνωσαν την αναπροσαρμογή των τιμών των διοδίων με βάση το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2021, και οι νέες τιμές θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα (00:00) της Παρασκευής 31/12 προς την 1η Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, αυξάνεται κατά 0,10 ευρώ και το αντίτιμο των διοδίων στην Ολυμπία Οδό. Σημειώνεται ότι για τους συνδρομητές «Ολυμπία Pass» των οχημάτων κατηγορίας 2, 3 και 4, οι επιστροφές από το χιλιομετρικό σύστημα Hybrid, με το οποίο οι οδηγοί πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, διαμορφώνονται αντίστοιχα.

Όσον αφορά στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» για τη διάβαση Ρίου-Αντιρρίου, η τιμή για τα επιβατικά αυτοκίνητα αυξάνει κατά 0,20 Ευρώ, φτάνοντας στα 13,70 €. Για τις μοτοσικλέτες η τιμή διαμορφώνεται στα 2,00 € (με αύξηση 0,10 €), για τα επιβατικά με κάρτα ΑμεΑ παραμένει αναλλοίωτη στα 5,00 €, για τα φορτηγά έχει δεχθεί αύξηση 0,70 ως 1,00 € και για τα λεωφορεία 2,00-3,00 Ευρώ.

Δείτε αναλυτικά, στους παρακάτω πίνακες, τις νέες τιμές διοδίων για το 2022 και την αύξησή τους σε σχέση με εκείνες του 2021:

TAGS ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ