ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Porsche 99X Electric και Porsche Taycan 4S – ηλεκτρική βόλτα στη Νέα Υόρκη

Η ηλεκτρική βόλτα στη Νέα Υόρκη
Η ηλεκτρική βόλτα στη Νέα Υόρκη

Λίγο πριν το διπλό γκραν πρι της Formula E στη Νέα Υόρκη, η Porsche έκανε επίδειξη ηλεκτροκινητότητας στην Times Square.

Η Νέα Υόρκη έχει την τιμητική της, 10-11 Ιουλίου, αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς πραγματοποιείται ο διπλός αγώνας της ηλεκτρικής Formula E, στους δρόμους του Μπρούκλιν.

Λίγο πριν το μεγάλο γεγονός, η Porsche βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια ωραία βόλτα, επίδειξη ηλεκτροκινητικότητας, στην παγκοσμίου φήμης Times Square, με δύο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα Porsche, το αγωνιστικό 99X Electric και ένα Taycan 4S.

Το Porsche 99X Electric, το οποίο συμμετέχει στη Formula E από το 2019, εξυπηρετεί τους μηχανικούς της Porsche ως πλατφόρμα ανάπτυξης για τα ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής. Η τεχνολογία 800 volt του οχήματος χρησιμοποιείται και στο Taycan, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Porsche, του οποίου ένα πρωτότυπο παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο κοινό στη Νέα Υόρκη το 2019.

Porsche 99X Electric και Porsche Taycan 4S – ηλεκτρική βόλτα στη Νέα Υόρκη

Με περισσότερα από 1.750 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Νέα Υόρκη διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας. Ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί σε 2.000 έως τα τέλη του 2025. Η μητρόπολη βρίσκεται καθ’ οδόν για την επίτευξη του στόχου των 10.000 δημόσιων σταθμών φόρτισης, έως το τέλος του 2021. Επίσης, ο στόλος των σχολικών λεωφορείων της πόλης θα είναι πλήρως ηλεκτρικός έως το 2035.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νεοϋορκέζοι ήδη καταναλώνουν λιγότερη κατά κεφαλήν ενέργεια από τους κατοίκους οποιουδήποτε άλλου κράτους - εκτός από το Ρόουντ Άιλαντ.

Οι αγώνες της Formula E θα διεξαχθούν σήμερα Σάββατο και αύριο την Κυριακή στο Red Hook Circuit, γύρω από τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας του Μπρούκλιν, με φόντο το Λόουερ Μανχάταν και το Άγαλμα της Ελευθερίας. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 45 λεπτά συν έναν γύρο - περίπου την ίδια ώρα που χρειάζεται για να φορτίσει μια Porsche Taycan δύο φορές από 5 έως 80% στον φορτιστή DC (350 kW).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ