ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου Toyota Land Cruiser (300 Series)

Το νέο Toyota Land Cruiser
Το νέο Toyota Land Cruiser

Η νέα ναυαρχίδα της Toyota, που αποκαλύφθηκε διαδικτυακώς, βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, με νέους κινητήρες twin-turbo V6, νέο αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων, νέο σύστημα ανάρτησης και νέα εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση.

Αποτελεί ένα εμβληματικό αυτοκίνητο για την Toyota, οι δυνατότητες του οποίου το έχουν καταστήσει ως αναντικατάστατο αυτοκίνητο για σαφάρι, για οδήγηση στην έρημο και στην παχιά άμμο.

Το Land Cruiser είναι ένας θρύλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, με 70 χρόνια ιστορίας (Toyota BJ του 1951) και πάνω από 10 εκατομμύρια πωλήσεις σε 170 χώρες με την Toyota να αναφέρει ότι το Land Cruiser είναι ένα όχημα που «θα πάει οπουδήποτε και παντού και θα σας φέρει πίσω με ασφάλεια».

Το νέο Toyota Land Cruiser
Το νέο Toyota Land Cruiser

Σε μια διαδικτυακή εκδήλωση από το Ντουμπάι, η Toyota αποκάλυψε σε παγκόσμια πρεμιέρα το Land Cruiser (300 Series), το πρώτο νέο Land Cruiser SW (station wagon) από την κυκλοφορία του LC 200 το 2007, και παίρνει τη θέση του ως η νέα ναυαρχίδα της σειράς SUV. Οι αλλαγές που φέρνει είναι πρωτοφανείς.

Με το νέο Land Cruiser 300, η Toyota ενισχύει την εικόνα της σε ποιότητα, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία (QDR).

Οι κινητήρες, το κιβώτιο ταχυτήτων και η πλατφόρμα είναι ολοκαίνουργια και σχεδιασμένα για να προσφέρουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Η πλατφόρμα GA-F διατηρεί την εξαιρετική ικανότητα εκτός δρόμου, προσφέροντας νέα οφέλη όσον αφορά την ακαμψία του αμαξώματος, τη δύναμη και την ισορροπία. Αποτελεί τη βάση για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, τη μείωση του βάρους του οχήματος, το χαμήλωμα του κέντρου βάρους και τη βελτίωση της ασφάλειας.

Κατά συνέπεια, το νέο Land Cruiser είναι 200 κιλά ελαφρύτερο από πριν, ενώ έχουν εισαχθεί νέα συστήματα ανάρτησης, από την εμπειρία του εξαντλητικού ράλι Ντακάρ, όπως το πρώτο ηλεκτρονικό σύστημα δυναμικής ανάρτησης (E-KDSS).

Το νέο Toyota Land Cruiser
Το νέο Toyota Land Cruiser

Παράλληλα, υιοθετεί ένα Multi-Terrain Monitor, το οποίο δίνει στον οδηγό μια πραγματική εικόνα της επιφάνειας του δρόμου, κάτω και γύρω από το όχημα αλλά και τη θέση των τροχών. Το σύστημα Multi-Terrain Select κρίνει αυτόματα την ποιότητα της επιφάνειας οδήγησης και υιοθετεί τον πιο κατάλληλο τρόπο οδήγησης.

Η Toyota εισάγει νέους κινητήρες V6 twin-turbo - βενζίνης 3.5lt και πετρελαίου 3.3lt, με καλύτερες επιδόσεις από ένα συμβατικό V8 μοτέρ. Και τα δύο είναι διαθέσιμα με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων, μια μονάδα που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2, περίπου 10% σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο παραγωγής.

Το νέο Land Cruiser 300 διατηρεί τις διαστάσεις του τρέχοντος μοντέλου SW, μήκος, πλάτος, μεταξόνιο και γωνιών αναχώρησης και προσέγγισης.

Το νέο Toyota Land Cruiser
Το νέο Toyota Land Cruiser

Σχεδιαστικά, είναι πιο εκλεπτισμένο, πιο τετραγωνισμένο, με καθαρές γραμμές, δυναμική μάσκα, σκαλοπάτια και ράγες οροφής.

Πολύ προσεγμένη, άνετη και τεχνολογικά προηγμένη είναι η καμπίνα, με τη μεγάλη οθόνη πολυμέσων ψηλά τοποθετημένη.

Στον τομέα της ασφάλειας, εφοδιάζεται με τη δεύτερη γενιά του Toyota Safety Sense. Το σύστημα προ-σύγκρουσης, για την αποφυγή ατυχήματος, μπορεί τώρα να εντοπίζει πεζούς (μέρα και νύχτα) και αναβάτες ποδηλάτων (κατά τη διάρκεια της ημέρας). Επίσης, και σε διασταυρώσεις μπορεί επίσης να αναγνωρίσει πιθανούς κινδύνους σύγκρουσης. Το νέο Land Cruiser 300 υιοθετεί ένα νέο σύστημα υποστήριξης στάθμευσης, το οποίο αναγνωρίζει εμπόδια μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο όταν κινείται αργά σε έναν χώρο στάθμευσης, ώστε να φρενάρει εγκαίρως.

Η Toyota θα λανσάρει το νέο Land Cruiser το καλοκαίρι του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ