ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ολοκαίνουργιο Citroen C4 και σε 100% ηλεκτρική έκδοση

Ολοκαίνουργιο Citroen C4 και σε 100% ηλεκτρική έκδοση

Μολονότι στις 30 Ιουνίου πρόκειται να αποκαλύψει η Citroen, όλες τις λεπτομέρειες του ολοκαίνουργιου C4 hatchback, εντούτοις μπήκε στον πειρασμό να δώσει να πρόγευση του μοντέλου, με φωτογραφίες και ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Το εντελώς καινούργιο C4, του οποίου η ιστορία γυρνά στο 2004, διατηρεί την 5θυρη σιλουέτα, ωστόσο, επειδή η τάση της εποχής είναι τα SUV, με το ελαφρώς υπερ-υψωμένο αμάξωμα, δίνει μια τέτοια αίσθηση.

Ταυτόχρονα, επειδή η άλλη τάση της εποχής είναι η ηλεκτροκίνηση, το C4 εκτός από εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, θα έχει και 100% ηλεκτρική έκδοση e-C4. Μάλιστα, θα είναι το πέμπτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο που ανακοινώνεται το 2020, ως μέρος της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της Citroen, μετά το C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, e-Dispatch και e-SpaceTourer.

Ολοκαίνουργιο Citroen C4 και σε 100% ηλεκτρική έκδοση

Ακολουθώντας την επιθετική πολιτική στα SUV, με την κυκλοφορία των C3 Aircross SUV και C5 Aircross SUV (300.000 και 200.000 πωλήσεις αντίστοιχα), η Citroen λανσάρει το νέο C4 στα συμπαγή hatchbacks, που παραμένουν σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτων, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 28% των πωλήσεων της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Σχεδιαστικά, πέρα από την ανυψωμένη σιλουέτα, ξεχωρίζουν οι ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα, τα περιμετρικά προστατευτικά στυλ Airbumps, η ενσωματωμένη αεροτομή στο κάτω μέρος της 5 πόρτας, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών καθώς και η ηλιοροφή.

Στη δε καμπίνα, η ψηφιοποίηση είναι κάτι που δεν αποτελεί καινοτομία για το μοντέλο, καθώς εδώ και μια δεκαετία η μάρκα είχε παρουσιάσει ψηφιακά στοιχεία στο μοντέλο. Ωστόσο, τώρα, σε ένα σχεδόν μίνιμαλ κόκπιτ, όσον αφορά τη σχεδίαση του ταμπλό και τα χειριστήρια, υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες, ψηφιακές, στον πίνακα οργάνων και στο ταμπλό, η οποία είναι αφής.

Ολοκαίνουργιο Citroen C4 και σε 100% ηλεκτρική έκδοση

Κι ακόμη, το τιμόνι διαθέτει επίπεδο κάτω μέρος, για πιο σπορτίφ εικόνα, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει και αρκετή ευρυχωρία για πέντε επιβάτες. Και σε αυτό το μοντέλο, η οδηγική άνεση εξασφαλίζεται με καθίσματα και ανάρτηση Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions, ενώ εφοδιάζεται με πληθώρα τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης οδηγού.

Τα συμπαγή αυτοκίνητα της Citroen, υπήρξαν μοντέλα επιτυχίας για τη γαλλική μάρκα, από το πρώτο C4 το 1928. Μια ιστορία που περιλαμβάνει το GS – «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το 1971 - που γιορτάζει την 50ή επέτειό του φέτος. Όλα τα συμπαγή μοντέλα της Citroen, διαχρονικά: C4-1928, Ami 6 / Ami 8, GS / GSA, BX, ZX, Xsara, C4-2004, C4-2010 και C4 Cactus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ