ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Οι ηλεκτρικές Mercedes EQS και EQB στην Ελλάδα

24 MEDIA
MERCEDES EQS

Η Mercedes-Benz εμπλουτίζει τη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της με δύο ακόμη προτάσεις, την πολυτελή EQS και την πρακτική EQB. Είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε και τα δύο από κοντά στην επίσημη παρουσίασή τους.

Την EQS, για πολλούς την S-Class των ηλεκτρικών, και την EQB, την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της GLB είχαμε την ευκαιρία να δούμε δια ζώσης στην επίσημη παρουσίαση που πραγματοποίησε η Mercedes-Benz Ελλάς. Τα δύο μοντέλα έρχονται να πλαισιώσουν τις EQA και EQC στη γκάμα Mercedes-EQ, με τη μεν EQS να είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία και τη δε EQB να αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου.

MERCEDES-BENZ
MERCEDES EQS & EQB

Όπώς ανέφερε ο Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς, η γερμανική εταιρία πρόκειται να επενδύσει περί τα 40 δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση τα αμέσως επόμενα χρόνια, με στόχο να γίνει κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2030. Για να το πετύχει αυτό, θα σταματήσει να εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνη & diesel) το 2025.

24 MEDIA
MERCEDES EQS

Η EQS εντυπωσιάζει με κάθε της πτυχή: από την κομψή σιλουέτα με τον κορυφαίο για αυτοκίνητο παραγωγής αεροδυναμικό συντελεστή (Cd 0,20) μέχρι την υπερπολυτελή καμπίνα όπου ξεχωρίζει η MBUX Hyperscreen. Αναφερόμαστε ουσιαστικά στο ταμπλό που δείχνει σαν μια τεράστια οθόνη, απ' άκρη σ' άκρη, από όπου οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν πρόσβαση σε απαράμιλλου επιπέδου ενημέρωση, ψυχαγωγία και υπηρεσίες. Ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας και την έκδοση, η EQS μπορεί να πετύχει αυτονομία έως και 770 χιλιόμετρα. Οι τιμές ξεκινούν από τα 141.750 ευρώ για την έκδοση 450+ των 333 ίππων και από 163.250 ευρώ για την έκδοση 580 4MATIC των 523 ίππων.

24 MEDIA
MERCEDES EQB

Η EQB απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα σαφώς πιο προσιτό και πρακτικό SUV που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Θα είναι διαθέσιμη με 5 η προαιρετικά με 7 θέσεις επιβατών, με αυτονομία που θα φτάνει τα 420 km με μία φόρτιση χάρη στην μπαταρία των 66,5 kWh. Θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ – ένα στον εμπρός και ένα στον πίσω άξονα. Οι τιμές για την EQB αναμένεται να είναι ελαφρώς ακριβότερες από αυτές της EQA (από 49.590 €).

24 mEDIA
MERCEDES EQB
TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ MERCEDES-BENZ EQS MERCEDES EQB ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ MERCEDES-BENZ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ