ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οδηγούμε το νέο Kia XCeed 1.4 lt – 140 hp

Οδηγούμε το νέο Kia XCeed 1.4 lt – 140 hp
COPYRIGHT,SPREADTRUM,2011

Ναι, η αλήθεια είναι ότι το ζόρισα πολύ στο δρόμο. Κι είναι επίσης αλήθεια, ότι το βρήκα εξαιρετικό, διότι στα στροφιλίκια πηγαίνοντας προς την Αργολίδα, είχε απίστευτο κράτημα, με το πόδι πατημένο γερά στο γκάζι. Στο τιμόνι ο Δημήτρης Μπαλής.

Το Kia XCeed, μολονότι crossover, έδειξε χαρακτηριστικά hatchback αμαξώματος και παρά το αυξημένο ύψος, στα 18,4 εκ. στο μοντέλο δοκιμής με τους τροχούς των 18 ιντσών, οι κλίσεις ήταν απίστευτα μειωμένες, σχεδόν ανύπαρκτες, γεγονός που σημαίνει ότι οι μηχανικοί της κορεατικής μάρκας έκαναν θαυμάσια δουλειά. Χρησιμοποίησαν την ανάρτηση του Ceed, την οποία είχα τεστάρει στο εξωτερικό σε διάφορες δοκιμασίες και βέβαια το πάτωμα του Ceed, δοκιμασμένο και αξιόπιστο σε ακαμψία.

Εχουν ομοιότητες τα δύο μοντέλα, ακόμα και στις δύο μπροστινές πόρτες, ωστόσο το μακρύτερο και φαρδύτερο αμάξωμα, κάνει την ειδοποιό διαφορά, μαζί με το ανάστημα. Η Kia, με το XCeed, ήθελε να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής με τα SUV – crossover, κατασκευάζοντας ένα προσθιοκίνητο όχημα, σχεδιασμένο και με παραγωγή στην Ευρώπη, για τους καταναλωτές της γηραιάς ηπείρου που είναι πάντα απαιτητικοί.

Οδηγούμε το νέο Kia XCeed 1.4 lt – 140 hp
COPYRIGHT,SPREADTRUM,2011

Και κατάφερε να δημιουργήσει ένα προσεγμένο αισθητικά σύνολο, με μια κομψή μάσκα, σπόιλερ που υπογραμμίζουν την crossover εκδοχή, μαζί με τα περιμετρικά προστατευτικά, τα φώτα LED και το περίγραμμα αλουμινίου στα παράθυρα και στις πόρτες, Εντυπωσιακό στοιχείο και οι δύο τραπεζοειδείς απολήξεις εξάτμισης, που υποδεικνύουν τον δυναμισμό του μοντέλου, καθώς εφοδιάζεται με ένα μοτέρ υπερτροφοδοτούμενο, βενζίνης 1.4 lt – 140 hp. Ο συνδυασμός με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο κρίνεται επαρκής και οι ταχύτητες κουμπώνουν ομαλά. Βέβαια, τα 140 άλογα καλά είναι, όταν όμως έχεις οδηγήσει τρικύλινδρα χιλιάρια μοτέρ, που βγάζουν και παραπάνω ισχύ, τότε σου φαίνονται λίγα.

Οδηγούμε το νέο Kia XCeed 1.4 lt – 140 hp
COPYRIGHT,SPREADTRUM,2011

Με 9,4 δευτ. επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα, δεν βάζεις φωτιά στην άσφαλτο, αν αυτό είναι το ζητούμενο, όμως έχεις ένα ισορροπημένο σύνολο για να ευχαριστηθείς ταξίδι, με 242 Nm ροπής, όταν τη χρειάζεται για αν προσπεράσεις, πολύ καλή ηχομόνωση και κατανάλωση λίγο κάτω από τα 8 λίτρα στα 100 χλμ. Αν κινηθείς και πιο συντηρητικά, ίσως την κατεβάσεις λίγο ακόμα, διότι και αυτό παίζει ρόλο.

Αισθητικά, η καμπίνα έχει δυνατά σημεία, το κεκλιμένο προς τον οδηγό, ταμπλό, τα καλά καθίσματα που παρέχουν υψηλού επιπέδου στήριξη, τα μαλακά πλαστικά, την άνεση, την οθόνη αφής 10,25 ιντσών, την ευκολία του ηλεκτρικού χειρόφρενου, και τον πλούσιο χώρο αποσκευών (426 λίτρα).

Οδηγούμε το νέο Kia XCeed 1.4 lt – 140 hp
COPYRIGHT,SPREADTRUM,2011

Τα ηλεκτρονικά, επεμβαίνουν για διόρθωση στο δρόμο, ενώ εφοδιάζεται με μια σουίτα συστημάτων, όπως η διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, το αυτόματο σύστημα που ακινητοποιεί το όχημα, αναγνωρίζοντας εμπόδια ή ακόμα και πεζούς, ο αυτόματος ρυθμιστής ταχύτητας που αυξομειώνει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και άλλα που κάνουν τη ζωή του οδηγού πιο εύκολη.

Συμπερασματικά, όταν κάνεις μια έρευνα αγοράς, οφείλεις να δοκιμάσεις τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν και αν προσανατολίζεσαι σε αυτή τη κατηγορία των crossover, τότε το Kia XCeed θα πρέπει να το οδηγήσεις από τα πρώτα που έχεις στο νου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ