FORMULA 1

Ο Ράικονεν αποχωρίζεται την "ανοησία" της F1 - και μαζί τη σπάνια Ferrari του

Ο Ράικονεν αποχωρίζεται την "ανοησία" της F1 - και μαζί τη σπάνια Ferrari του
FERRARI MEDIA

Στο τέλος της καριέρας του στη Formula 1, ο Κίμι Ράικονεν δεν αφήνει πίσω μόνο τις "ανοησίες" -όπως τις χαρακτήρισε- που πλημμυρίζουν το σπορ, αλλά και τη σπάνιά του Ferrari F12 TDF World Champion Edition που κατασκευάστηκε ειδικά για εκείνον - έναντι 2,63 εκατομμυρίων.

Στην αυλαία της σεζόν του 2021 έφτασε και το τέλος της εικοσαετούς καριέρας του Κίμι Ράικονεν στη Formula 1, μετά από 349 εκκινήσεις, 21 νίκες και 1 παγκόσμιο πρωτάθλημα (2007), και ο Φινλανδός κάνει απολύτως σαφές ότι δεν θα του λείψει τίποτα από τις "ανοησίες" του σπορ, παρά μόνο η οδήγηση των μονοθεσίων η οποία ανέκαθεν έδειχνε να τον ενδιαφέρει.

"Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν έχουν κανένα νόημα, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, από όσα συμβαίνουν εδώ", είπε ο Κίμι. "Όλα αυτές οι ανοησίες που ανακυκλώνονται. Το ξέρουμε, αλλά κανείς δεν το λέει. Πράγματα που πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε καν να υπήρχαν, πολλά εκ των οποίων είναι ψεύτικα. Είναι καλό που είμαι έξω. Πνευματικά, είναι καλό ότι έφυγα από όλη αυτή την ανοησία για λίγο, είναι πολύ περισσότερη από όση βλέπει ο κόσμος απ' έξω".

RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix 2021, 22th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from December 10 to 12, 2021 on the Yas Marina Circuit, in Yas Island, Abu Dhabi - Photo Florent Gooden / DPPI
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix 2021, 22th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from December 10 to 12, 2021 on the Yas Marina Circuit, in Yas Island, Abu Dhabi - Photo Florent Gooden / DPPI SAUBER GROUP MEDIA


Ο Κίμι θα αποσυρθεί στην έπαυλή του στην Ελβετία, με τη γυναίκα του Μίντου και τα τα δύο παιδιά τους, μέχρι να αποφασίσει τη θα κάνει εφεξής στην καριέρα του - κι αν θα παραμείνει, γενικώς, στο motorsport.

Έχοντας μόλις κλείσει την πόρτα της F1 πίσω του φεύγοντας, ο Κίμι είπε για το σπορ: "Τα χρήματα, σίγουρα, άλλαξαν τα πράγματα, όπως σε κάθε σπορ. Όσο πιο πολλά χρήματα εμπλέκονται, τόσο περισσότερη είναι και η πολιτική. Όπως και σε κάθε χώρα, υπάρχουν παιχνίδια που παίζονται και κανείς ποτέ δεν ξέρει μέχρι να μπει ο ίδιος στο χώρο αυτόν".

"Τα χρήματα και η ισχύς παίζουν μεγάλο ρόλο. Φαντάζομαι ο κόσμος θέλει να έχει εξουσία, το ένα ή το άλλο, και πολλοί καλοί πολιτικοί [της F1] θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα και στην κανονική πολιτική! Έτσι είναι για εδώ και πολλά χρόνια, ίσως απλά ο κόσμος να το συνειδητοποιεί περισσότερο τώρα", κατέληξε ο Κίμι.

Το πωλητήριο στη σπάνια Ferrari F12

Μαζί με την "ανοησία" της F1, ο Κίμι Ράικονεν στο μεταξύ αποφάσισε να αποχωριστεί και στη σπάνια Ferrari F12 F12 TDF World Champion Edition που του ανήκει - η οποία αποκτά ακόμη περισσότερη αξία σε σχέση με τα υπόλοιπα 799 αντίτυπα της F12 Berlinetta, με δεδομένο ότι κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρεία ειδικά για εκείνον - με το Νο7 του Κίμι στην οροφή και στα καθίσματα.

Ο Φινλανδός έβαλε προς πώληση το ιταλικό του supercar με τιμή 2 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 2,63 εκατ. Ευρώ), ενώ η τιμή πώλησης της F12 Berlinetta την περίοδο 2012-'17 που κατασκευαζόταν ήταν περίπου 300 χιλιάδες Ευρώ.

Ο Ράικονεν αποχωρίζεται την "ανοησία" της F1 - και μαζί τη σπάνια Ferrari του
FERRARI MEDIA


Την F12 κινεί ένας V12 κινητήρας 6,3 λίτρων με απόδοση 780 ίππων, που του χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 350 km/h. Τα χιλιόμετρα στο κοντέρ της δεν ξεπερνούν τα 2.000, συνεπώς είναι σαν καινούρια. Και δεν προκύπτει συχνά η ευκαιρία για έναν συλλέκτη να αποκτήσει το αυτοκίνητο ενός παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.

TAGS FORMULA 1 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ