FORMULA 1

Ο Χάμιλτον, το 2025 και τα 10 πρωταθλήματα

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον MERCEDES AMG F1

O Λιούις Χάμιλτον άφησε να εννοηθεί ότι φιλοδοξεί να παραμείνει στη Formula 1 για τα επόμενα τρία χρόνια, ενδεχομένως με στόχο να διεκδικήσει το ασύλληπτο ρεκόρ των 10 παγκόσμιων τίτλων.

Ο Βρετανός διεκδικεί φέτος το όγδοο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 της καριέρας του, και αν παραμείνει στη Mercedes AMG F1 τα επόμενα τρία χρόνια -εφόσον, φυσικά, με την αλλαγή των κανονισμών του χρόνου η τελευταία παραμείνει πρωταγωνίστρια- δεν είναι ουτοπικό να οραματίζεται το ρεκόρ των 10 παγκόσμιων τίτλων.

Ο 36χρονος έκανε και πάλι σαφές ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει του χρόνου από τη Formula 1 και μίλησε -στην ιταλική Corriere della Sera- για τα κίνητρα που εξακολουθεί να έχει, λέγοντας: «Ελπίζω να μην αγωνίζομαι ακόμα όταν θα φτάσω 40 χρονών. Αυτό θα είναι δύσκολο, βέβαια, διότι υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα που θέλω να κάνω».

Φυσικά, όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα, μέσα σε αυτά που θέλει να κάνει είναι και η περαιτέρω διάδοση του μηνύματος του κινήματος «Black Lives Matter», στην παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του ρατσισμού.

2021 Portuguese Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm
2021 Portuguese Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm MERCEDES AMG F1

"Τα πράγματα προχωρούν τόσο γρήγορα στη ζωή που μπορούν να σε εκπλήξουν. Για παράδειγμα, δεν περίμενα να περνούσα τόσο καλά αυτή τη σεζόν. Μαθαίνω καινούρια πράγματα για τον εαυτό μου κάθε μέρα. [Με τον Φερστάπεν] σεβόμαστε ο ένας τον άλλον εντός και εκτός πίστας, και δεν υπάρχει κάτι που να πρέπει να αλλάξει. Είναι σπουδαίος οδηγός και είναι ωραία η μάχη που έχουμε μεταξύ μας", συμπλήρωσε ο Χάμιλτον.

Εμπρός σε όλα αυτά που θέλει να πετύχει τα προσεχή χρόνια, ο πρωταθλητής είναι διατεθειμένος να δεχθεί μείωση στις αποδοχές του από τη Mercedes το 2022 - αλλά με την προϋπόθεση διπλασιασμού του bonus του σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος, σύμφωνα με την αγγλική Daily Mail.

Η περίπτωση Μπότας

Στο μεταξύ, σχετικά με τον δεύτερο οδηγό της Mercedes από το 2022 και ενμέσω της έντονης φημολογίας ότι δίπλα στον Χάμιλτον του χρόνου θα βρίσκεται ο Τζορτζ Ράσελ που εντυπωσιάζει (και) φέτος με τη Williams, ο Βάλτερι Μπότας για πρώτη φορά μετά από καιρό τοποθετήθηκε δημοσίως - λέγοντας πως θέλει να σφραγίσει το μέλλον του με τη Mercedes μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Φινλανδός, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν, είπε: "Πρώτα από όλα, δεν έχουμε μιλήσει ακόμα [με τη Mercedes] διότι είμαστε στο μέσον ενός πολύ απαιτητικού πρωταθλήματος, και ξέρετε πόσο μεγάλη σημασία να έχεις εργασιακή ηρεμία ώστε να αφοσιώνεσαι στη βασική προτεραιότητα, που είναι η απόδοσή σου".

Και συνέχισε: "Αυτή η στιγμή θα έρθει, αναμφίβολα. Δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά ο χρόνος πετάει, ειδικά όταν βρίσκεσαι μπροστά σε τρία συνεχόμενα Γκραν Πρι, και δεν θα έχουμε πολύ χρόνο μετά. Φαντάζομαι ότι τον επόμενο μήνα ή εκεί γύρω θα αρχίσουμε ίσως τις συζητήσεις Ξέρω, εμπειρικά, πως όσο νωρίτερα τακτοποιείς τα πράγματα, τόσο καλύτερα είναι για όλους. Θα έρθει σύντομα, αλλά όχι ακόμα".

2021 Spanish Grand Prix, Saturday - Steve Etherington
2021 Spanish Grand Prix, Saturday - Steve Etherington MERCEDES AMG F1

Ο Φινλανδός, πάντως, δεν δίστασε να μιλήσει για τις μελλοντικές του επιλογές αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του με τη Mercedes: "Είμαι αρκετά ανοιχτόμυαλος γενικότερα στη ζωή, πρέπει πάντα να αξιοποιείς τις ευκαιρίες και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη στροφή. Πρέπει να έχεις ξεκάθαρους στόχους, να ξέρεις τι διεκδικείς. Έτσι έφτασα μέχρι εδώ και θέλω πάντα να ακολουθώ την καρδιά και το πάθος μου.

Κι απολαμβάνω ακόμα τη Formula 1, φυσικά, όπως και τη δυνατότητα να αγωνίζομαι σε κορυφαίο επίπεδο. Το λατρεύω ακόμα και μου αρέσει ακριβώς όσο και στον πρώτο μου χρόνο με τη Mercedes. Αν δω τη μεγάλη εικόνα, έχω ακόμα ορισμένα καλά χρόνια μπροστά μου. Αισθάνομαι ότι κάθε χρόνο βελτιώνομαι σε κάποιους τομείς και βελτιώνομαι συνεχώς. Απέχω αρκετά ακόμα από τους γηραιότερους οδηγούς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι φέρνει το μέλλον", κατέληξε ο Μπότας.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ