RENAULT AUSTRAL

Νέο Renault Austral: SUV με στόφα πρωταθλητή

Νέο Renault Austral: SUV με στόφα πρωταθλητή
Renault Austral Esprit Alpine [email protected]

Το ολοκαίνουριο Austral έρχεται στην Ελλάδα το Μάρτιο και φιλοδοξεί να γίνει το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των C-SUV με όπλα του το εμβληματικό design, την κορυφαία πρακτικότητα και την προηγμένη τεχνολογία άνεσης, ασφάλειας και υβριδικής κίνησης.

Με το νέο Austral η Renault ανοίγει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο λανσάροντας τη φιλοσοφία “Nouvelle Vague” στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία C-SUV. Το ολοκαίνουριο Renault Austral είναι ο διάδοχος του πετυχημένου Kadjar, βασίζεται στην προηγμένη τρίτη γενιά της πλατφόρμας CMF-CD, εξηλεκτρίζεται με αιχμή της γκάμας την έκδοση E-TECH Full Hybrid των 200 ίππων και υιοθετεί τεχνολογία τελευταία γενιάς με 32 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και τετραδιεύθυνση 4CONTROL, μεταξύ άλλων.

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε σε μία μόνο φράση την προσωπικότητα του Austral, θα λέγαμε πως το νέο SUV της Renault διδάσκει μαθήματα στιβαρότητας και οδικής συμπεριφοράς, δείχνει πώς θα πρέπει να λειτουργούν ιδανικά τα υβριδικά συστήματα και ανταγωνίζεται σε αισθητική, ποιότητα και τεχνολογία τον premium ανταγωνισμό της κατηγορίας.

VERSION ICONIC - ESPRIT ALPINE - EN SITUATION
Renault Austral Esprit Alpine RENAULT

Σχεδιαστικά, το νέο Austral ενσαρκώνει τη σύγχρονη φιλοσοφία της Renault. Στο εμπρός μέρος, το σμιλεμένο καπό προσδίδει δυναμισμό και η μάσκα χρωμίου προσθέτει κομψότητα στο γαλλικό SUV, ενώ χαρακτηριστικά για Renault είναι τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα σχήματος “C” τεχνολογίας LED εμπρός και πίσω.

Ειδικά στην κορυφαία έκδοση Esprit Alpine, διακριτικά στοιχεία τονίζουν ακόμη περισσότερο την σπορτίφ πλευρά του C-SUV. Ανάμεσά τους οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μέχρι και 20’’, το έμβλημα της Alpine σε αρκετά σημεία, και το αποκλειστικό ασημί χρώμα Satin Shale Gray με πλήθος μαύρων λεπτομερειών. Συνολικά, το νέο SUV διακρίνεται από αρμονία και ξεχωρίζει για τη σπορ γοητεία και τη γαλλική φινέτσα του.

Το εσωτερικό κάνει από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρο τον χαρακτήρα του νέου Austral: οδηγοκεντρικό, ποιοτικό, μοντέρνο και hi-tech!

VERSION ICONIC
Renault Austral [email protected]

Στο ταμπλό των κορυφαίων εκδόσεων ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες οθόνες, μία οριζόντια 12,3’’ για τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων που συνοδεύεται από head-up display 9,3’’ και μία κάθετη οθόνη 12’’ για το infotainment, η οποία ενσωματώνει υψηλής ευκρίνειας εικόνα από τις περιμετρικές κάμερες 360 μοιρών και το λογισμικό της Google. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από κορυφαία ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα μέσω Android Auto και Apple CarPlay, προσφέρει επίσης υπηρεσίες όπως Google Maps, Google Assistant και Google Play.

Σε μια δεύτερη ματιά, το εσωτερικό του νέου Austral εντυπωσιάζει με την ποιότητα κατασκευής και τον πλουσιοπάροχο εξοπλισμό, ο οποίος μπορεί να εμπλουτιστεί με στοιχεία πολυτέλειας όπως ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, οι επενδύσεις από δέρμα και αλκαντάρα και το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Harman / Kardon.

VERSION ESPRIT ALPINE
Renault Austral / Εσωτερικό RENAULT

Ένα SUV ωστόσο πρέπει να δίνει έμφαση και στην πρακτικότητα. Το νέο Austral πραγματικά διαπρέπει και σε αυτό τον τομέα. Με μήκος που ξεπερνά ελάχιστα τα 4,5 μέτρα, προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία για τους επιβάτες αλλά και για τις αποσκευές, με πορτμπαγκάζ που φτάνει έως και τα 575 λίτρα.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το κορυφαίο επίπεδο πρακτικότητας θυμίζει την πολυμορφικότητα του εμβληματικού Scenic, με λύσεις που κάνουν τη ζωή των επιβατών πιο εύκολη. Ανάμεσά τους το συρόμενο (κατά 160 mm) και διαιρούμενο (1/3-2/3) πίσω κάθισμα, το συρόμενο υποβραχιόνιο και ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Μαζί με το εντυπωσιακό παρουσιαστικό και την μοντέρνα, εξαιρετικά πρακτική καμπίνα, βασικός πυλώνας του Renault Austral είναι η προηγμένη τεχνολογία, αρχής γενομένης από τα υβριδικά συστήματα κίνησης.

Νέο Renault Austral: SUV με στόφα πρωταθλητή
Renault Austral Esprit Alpine RENAULT

Η γκάμα του Γαλλικού SUV απαρτίζεται αποκλειστικά από υβριδικές εκδόσεις. Στη βάση από πλευράς ισχύος βρίσκεται ο ολοκαίνουριος τούρμπο κινητήρας βενζίνης του 1,2 λίτρου που συνδυάζεται με 48βολτο ήπιο υβριδικό σύστημα (mild hybrid), αποδίδει 130 ίππους και αποτελεί την τέλεια εναλλακτική στα diesel, με μέση κατανάλωση 5,3 lt/100 km (WLTP).

Έπειτα, υπάρχει η επιλογή του 1.3 Turbo βενζίνης με σύστημα mild hybrid σε δύο εκδοχές ισχύος: με 140 και 160 ίππους. Παρά την υψηλότερη ισχύ, η μέση κατανάλωση παραμένει χαμηλή και δεν ξεπερνά τα 6,2 lt/100km (WLTP).

Στην κορυφή της γκάμας συναντάμε το Austral E-Tech Hybrid με πλήρως υβριδικό σύστημα που αποτελείται από τον 1.2 turbo κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτροκινητήρες, με ισχύ 200 ίππων και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, 4,6 lt/100 km!

Νέο Renault Austral: SUV με στόφα πρωταθλητή
Renault Austral Esprit Alpine RENAULT

Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει στο νέο υβριδικό σύστημα E-TECH της Renault, πέρα από την οικονομία καυσίμου και τις εκπληκτικές επιδόσεις (0-100 km/h από 8,4’’), είναι η απόλυτα αθόρυβη λειτουργία του που στο 95% των περιπτώσεων θυμίζει ηλεκτρικό όχημα!

Στις εκδόσεις των 130 και 140 ίππων το κιβώτιο είναι μηχανικό 6 σχέσεων, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι στάνταρ αυτόματο. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του νέου Austral είναι το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control Advanced το οποίο συμβάλλει τόσο στην κορυφαία ευελιξία όσο και στην κατευθυντικότητα σε υψηλές ταχύτητες, επιτρέποντας στους πίσω τροχούς να στρίβουν μέχρι ενός -ηλεκτρονικά ελεγχόμενου- σημείου. Μάλιστα, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα ρύθμισης της λειτουργίας σε 13 βαθμίδες.

Στο hi-tech προφίλ του νέου Austral συμβάλλει φυσικά και το πλούσιο πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) με 32 συστήματα που ενισχύουν την άνεση, την ασφάλεια αλλά και την απόλαυση στην οδήγηση.

Νέο Renault Austral: SUV με στόφα πρωταθλητή
Renault Austral Esprit Alpine RENAULT

Χάρη σε αυτά, το γαλλικό SUV μπορεί π.χ, να φρενάρει αυτόματα για να αποφύγει ή να περιορίσει τις συνέπειες μιας μετωπικής σύγκρουσης, σε βοηθά να παραμείνεις στη λωρίδα κυκλοφορίας διορθώνοντας το τιμόνι όταν ξεχαστεί, διαβάζει τα όρια ταχύτητας και τα απεικονίζει στον πίνακα οργάνων, ρυθμίζει τη δέσμη των προβολέων έτσι ώστε να μην τυφλώνει τους άλλους οδηγούς, παρκάρει μόνο του στρίβοντας αυτό το τιμόνι και δείχνει στην κεντρική οθόνη ό,τι υπάρχει και συμβαίνει γύρω από το όχημα, με κάμερα 360 μοιρών.

Το νέο Renault Austral λανσάρεται στην Ελλάδα τον Μάρτιο και με όπλα του το εμβληματικό ντιζάιν, την κορυφαία ποιότητα και πρακτικότητα και την προηγμένη τεχνολογία άνεσης, ασφάλειας και υβριδικής κίνησης, φιλοδοξεί να γίνει το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των οικογενειακών SUV. Μάθετε περισσότερα γι’ αυτό στο www.renault.com.gr/comingsoon/austral-hhn-ph1-reveal.html

Νέο Renault Austral: SUV με στόφα πρωταθλητή
Renault Austral RENAULT
TAGS RENAULT AUSTRAL AUTO MOTO 2023 ΥΒΡΙΔΙΚΑ SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ