ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Lexus NX και για πρώτη φορά σε Plug-in υβριδική έκδοση

Το νέο Lexus NX σε υβριδική έκδοση
Το νέο Lexus NX σε υβριδική έκδοση

Νέο κεφάλαιο για την πολυτελή μάρκα της Toyota, με νέα σχεδίαση, νέους κινητήρες, πολυμέσα επόμενης γενιάς, συνδεσιμότητα και υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Νέα δεδομένα και για τη Lexus, θυγατρική εταιρεία της Toyota, με εξειδίκευση στα πολυτελή αυτοκίνητα,

Το νέο ΝΧ, αντικαθιστά ένα μοντέλο αυτοκινήτου πολύ επιτυχημένο για τη Lexus στην Ευρώπη, με περισσότερες από 170.000 πωλήσεις από το 2014.

Το μοντέλο έχει αλλάξει κατά 95% και πρόκειται να κυκλοφορήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Το πρώτο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV) της Lexus, θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία οδήγησης με το Lexus Driving Signature, ένα διαισθητικό πιλοτήριο με προηγμένες, ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης, με παρεμβάσεις στο τιμόνι, το γκάζι και την απόκριση φρεναρίσματος.

Το νέο Lexus NX σε υβριδική έκδοση
Το νέο Lexus NX σε υβριδική έκδοση

Σχεδιαστικά, το νέο NX προάγει τη γοητεία του αρχικού NX, αλλά με πιο δυναμική και ώριμη εμφάνιση. Σε σύγκριση με την πρώτη γενιά NX, το συνολικό μήκος έχει αυξηθεί κατά 2 εκ., το μεταξόνιο κατά 3 εκ., το πλάτος κατά 2 εκ., το ύψος κατά 0,5 εκ. και το κέντρο βάρους έχει χαμηλώσει κατά 2 εκ. Αυτές οι διαστάσεις διασφαλίζουν περισσότερο χώρο στην καμπίνα για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.

Ξεχωρίζει το μακρύ, κομψό καπό, οι θόλοι των τροχών, οι μεγαλύτεροι τροχοί - έως και 20 ίντσες σε διάμετρο και τα πίσω φώτα σχήματος L, με χαρακτηριστικό φωτισμό Lexus blade που εκτείνεται στο πλάτος του οχήματος.

Στην καμπίνα, ακολουθείται η φιλοσοφία «χέρια στο τιμόνι, μάτια στον δρόμο». Ένα παράδειγμα του διαισθητικού χειριστηρίου, είναι οι διακόπτες αφής στο τιμόνι, που όταν χρησιμοποιείται, το σχήμα του εμφανίζεται στην αρχική οθόνη. Υπάρχει βέβαια οθόνη πολυμέσων και πολλαπλών πληροφοριών, διακόπτης εκκίνησης, μοχλός αλλαγής ταχυτήτων, χειριστήρια κλιματισμού, και διακόπτης λειτουργίας οδήγησης.

Εχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας καθώς και σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος, με επιλογή 64 χρωμάτων.

Επίσης, το νέο NX είναι το πρώτο Lexus που διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα απελευθέρωσης θυρών, e-latch. Αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα αντικαθιστά τη γνωστή εσωτερική λαβή της πόρτας με ένα διακόπτη που βρίσκεται δίπλα στο στήριγμα του βραχίονα στο πλαίσιο της πόρτας.

Κι ακόμη, υπάρχουν απομακρυσμένες λειτουργίες μέσω της εφαρμογής Lexus Link, με προθέρμανση ή ψύξη της καμπίνας πριν το ταξίδι και κλείδωμα - ξεκλείδωμα θυρών.

Το νέο Lexus NX σε υβριδική έκδοση
Το νέο Lexus NX σε υβριδική έκδοση

Το μοντέλο θα προσφέρεται στην τετρακίνητη έκδοση NX 450h +, ως το πρώτο Plug-in υβριδικό Lexus, με κινητήρα 2.5 lt ισχύος 306 hp, πίσω ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία ιόντων λιθίου με 18,1 kWh, που χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 63 χλμ. (με τελική ταχύτητα έως 135 χλμ./ώρα) και εκπομπές CO2 κάτω από 40 γρ./χλμ.

Θα διατίθεται και έκδοση NX 350h, προσθιοκίνητη και τετρακίνητη, με υβριδικό σύστημα τέταρτης γενιάς Lexus, που βελτιώνει την ισχύ κατά 22% και μειώνει τις εκπομπές ρύπων κατά 10%.

Σε εξοπλισμό φέρει νέο σύστημα πολυμέσων με ταχύτερη απόκριση, πρόσθετες λειτουργίες και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, νέο ψηφιακό βοηθός φωνητικών εντολών «Hey Lexus», πλοήγηση στο cloud με πρόσβαση σε πληροφορίες ταξιδιού και κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, 50% ταχύτερη επαναφόρτιση ασύρματου smartphone κ.ά.

Στον τομέα της ασφάλειας, φέρει σύστημα Lexus τρίτης γενιάς +, ένα ολοκληρωμένο πακέτο ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, που διαθέτει βελτιώσεις στο σύστημα προ-σύγκρουσης, έτσι ώστε να εντοπίζονται μοτοσικλέτες και άλλα αντικείμενα στο δρόμο του αυτοκινήτου, βοηθώντας στην αποφυγή 36% περισσότερων σεναρίων ατυχημάτων από ό,τι στο παρελθόν.

Έχουν γίνει αλλαγές και στο Adaptive Cruise Control, ώστε να αναγνωρίζει πιο γρήγορα τις συνθήκες κυκλοφορίας μπροστά από το NX, όπως και στο Lane Trace Assist, ενώ το Road Sign Assist «διαβάζει» περισσότερες πινακίδες και STOP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ