ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Νέες Ducati Scrambler: Από το vintage στο graffiti

Ducati media
DUCATI SCRAMBLER 2022

Η Ducati εμπλούτισε τη διαβόητη Scrambler γκάμα «Land of Joy» με δύο νέες μοτοσικλέτες για το 2022, την πιο ρετρό και ισχυρή 1100 Tribute PRO και την πιο «street art» και νεανική Urban Motard.

Με το ρετρό έμβλημα στο ντεμπόζιτο και το κλασσικό κίτρινο χρώμα του, το Scrambler 1100 Tribute PRO γιορτάζει τα πενήντα χρόνια του αερόψυκτου δικύλινδρου κινητήρα του Borgo Panigale, ενώ το πιο μοντέρνο Scrambler Urban Motard απευθύνεται σε νεαρότερους ταξιδευτές που θέλουν μια ευκολότερη, νεανικότερη μοτοσικλέτα στις διαδρομές τους στη «Land of Joy».

Οι επιρροές των σχεδιαστών του Centro Stile Ducati από τη δεκαετία του '70 είναι ορατές παντού στην 1100 Tribute PRO: από το χρώμα «Giallo Ocra» και το καφέ της σέλας με διακριτές ραφές, μέχρι το έμβλημα στο ντεπόζιτο -που είχε σχεδιάσει ο οίκος Giugiaro-, τους στρογγυλούς καθρέπτες και τις ακτινωτές ζάντες μαύρου χρώματος.

Ducati media
DUCATI SCRAMBLER 2022

Τα μηχανικά της μέρη ακολουθούν την οικογένεια 1100 PRO: ο V2, φυσικά, κινητήρας του έχει χωρητικότητα 1.079 κ.εκ. και αποδίδει 86 ίππους και 9,2 χλγρ. ροπής στις 4.750 στροφές - με έμφαση στις χαμηλές.

Οι ικανότητες της Tribute συμπληρώνονται από φρένα της Brembo, από το ανάποδο πιρούνι και από τα ηλεκτρονικά. Τα τελευταία διαθέτουν τρία προφίλ (Riding Modes) που το καθένα συνδέεται με διαφορετική ρύθμιση της απόδοσης της ισχύος και με τα διάφορα επίπεδα ρύθμισης του Ducati Traction Control (DTC).

Ducati MEDIA
DUCATI SCRAMBLER 2022


Το Ducati Scrambler Urban Motard, από την πλευρά του, έχει διαφορετικό χαρακτήρα - αλλά το σχέδιο και τα graffiti στο ντεπόζιτό του δεν το αφήνουν να περνά απαρατήρητο. Είναι hip και νεανικό, μια μοτοσικλέτα που θέλει να υιοθετήσει τη μητροπολιτική τέχνη του δρόμου. Τα χρώματά του συνδυάζουν το «μεταξωτό» λευκό με το κόκκινο της αγωνιστικής Ducati του MotoGP από το 2019.

Η Motard πλευρά της ονομασίας του αφορά επίσης στις πολυακτινικές ζάντες 17 ιντσών, στο ψηλό εμπρός φτερό, στην επίπεδη σέλα και στα πλαϊνά πλαστικά που δείχνουν να περιμένουν να κολληθούν αγωνιστικά νούμερα. Όμως, το τελικό της εξάτμισης είναι διπλό, κοντό, και τοποθετημένο χαμηλά.

Το σχεδιασμό συμπληρώνει ο κλασσικός σε όλα τα Ducati Scrambler κυκλικός προβολέας με LED DRL φώς ημέρας ως δαχτυλίδι, και το πίσω full LED φως.

Ducati media
DUCATI SCRAMBLER 2022

Ο κινητήρας εδώ είναι μικρότερος, ο δεσμοδρομικός δικύλινδρος L-twin των 803 κ.εκ., που αποδίδει 73 ίππους στις 8.250 στροφές και 6,7 χλγρ. ροπής στις 5.750 σ.α.λ. Οι μηχανικοί του Borgo Panigale φρόντισαν να του δώσουν προοδευτικότητα, ώστε να μην έχει εξάρσεις ισχύος που θα τρόμαζαν έναν νεαρότερο και λιγότερο έμπειρο αναβάτη.

Με το ίδιο σκεπτικό, πρόσθεσαν και στο Urban Motard το σύστημα Cornering ABS – που βοηθά να αποτραπεί η πτώση σε περίπτωση φρεναρίσματος στη στροφή και υπό κλίση. Το ίδιο σύστημα περιλαμβάνεται άλλωστε, ως απαραίτητο στοιχείο ασφάλειας, και σε όλα τα Ducati Scrambler.

Και τα δύο νέα μοντέλα της «Land of Joy» για το 2022, επίσης, διαθέτουν στην οθόνη τους το λογισμικό Ducati Multimedia System (DMS), που επιτρέπει τη σύνδεση του smartphone μέσω Bluetooth, ενώ στάνταρ είναι και η θύρα USB φόρτισης κάτω από τη σέλα.

Ducati media
DUCATI SCRAMBLER 2022

Έτσι, το Urban Motard είναι το νέο μέλος της οικογένειας «Land of Joy» στα 800 κ.εκ., που περιλαμβάνει επίσης τα Ducati Scrambler Icon και Icon Dark, Scrambler Nightshift και Scrambler Desert Sled.

Από την πλευρά της, η Scrambler 1100 Tribute PRO ανήκει στην οικογένεια των ισχυρότερων Scramblers της Ducati, δίπλα στα 1100 Dark PRO και 1100 Sport PRO. Και τα δύο νέα μοντέλα του 2022 θα διατίθενται από το τέλος αυτής της χρονιάς - και θα έχουν και αυτά, όπως κάθε Ducati Scrambler, εκδόσεις των 35 kW για να οδηγούνται και με Α2 κατηγορίας δίπλωμα.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ DUCATI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ