ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η άδεια για ελεύθερη είσοδο στον Δακτύλιο

ΑΘΗΝΑ-Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας-24ωρη απεργία των εργαζομένων σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ// Στη φωτογραφία κίνηση στη λεωφόρο Συγγρού.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας-24ωρη απεργία των εργαζομένων σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ// Στη φωτογραφία κίνηση στη λεωφόρο Συγγρού.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Δείτε τι δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σχετικά με την ελεύθερο είσοδο στον Δακτύλιο.

Μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν άδεια ελεύθερης κυκλοφορίας στον Δακτύλιο. Όπως δήλωσε την Πέμπτη το πρωί ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η συγκεκριμένη πλατφόρμα ετοιμάζεται ήδη σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών. Θυμίζουμε πως την ίδια μέρα (25/10/21) ξεκινά η εφαρμογή του νέου Δακτυλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στο gov.gr. Εκεί θα υπάρχουν δυο links: το ένα θα οδηγεί στην πλατφόρμα για τους κατόχους ηλεκτρικών, υβριδικών και αυτοκίνητων με ρύπους CO2 κάτω από το όριο των 120 g/km (EURO 6), και το άλλο θα οδηγεί στην πλατφόρμα για τους μόνιμους κατοίκους της Αθήνας. Το μόνο που χρειάζεται για να εκδώσουν την άδεια που θα τους επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο στο κέντρο της Πρωτεύουσας είναι οι κωδικοί τους taxisnet και ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Το ειδικό σήμα θα φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα μπορεί είτε να εκτυπώσει το σήμα είτε να το έχει και στο κινητό του, για να το επιδεικνύει σε έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας.

TAGS ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ