FORMULA 1

Mercedes: Πιθανή "εμπλοκή" του Ράσελ για το 2022

Ο Τζορτζ Ράσελ
Ο Τζορτζ Ράσελ WILLIAMS RACING

Παρότι στο GP του Μονακό κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Mercedes φέρεται να έχει αποφασίσει την αντικατάσταση του Μπότας με τον Ράσελ το 2022, η διαφαινόμενη παραμονή του Χάμιλτον στην πρωταθλήτρια μοιάζει να περιπλέκει τα πράγματα.

Η φετινή αδυναμία του Βάλτερι Μπότας να ακολουθήσει τη μάχη Χάμιλτον-Φερστάπεν, και το γεγονός ότι υστερεί στη βαθμολογία και από τον Λάντο Νόρις της McLaren, δίνει τροφή στα σενάρια περί μη ανανέωσης του συμβολαίου του Φινλανδού με τη Mercedes για το 2022.

Την ίδια στιγμή, ο Τζορτζ Ράσελ από καιρό φημολογείται ότι θα είναι ο διάδοχός του, δεδομένου ότι υποστηρίζεται από τον διευθυντή της Mercedes AMG F1 Τότο Βολφ και ανήκει στο πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών της πρωταθλήτριας.

Ο Τζορτζ Ράσελ
Ο Τζορτζ Ράσελ WILLIAMS RACING


Επιπλέον, ο Βρετανός αρκετές φορές έχει ξεπεράσει με την απόδοσή του τη δυναμική του μονοθεσίου της Williams, και πέρσι λίγο έλειψε να κερδίσει το Γκραν Πρι του Σακίρ, στο οποίο αντικατέστησε τον Λιούις Χάμιλτον στο κόκπιτ της Mercedes W11 - την περίοδο της ασθένειας του τελευταίου από κορονοϊό.

Ωστόσο, η διαφαινόμενη από κάθε πλευρά -του Χάμιλτον όσο και της Mercedes- ανανέωση του συμβολαίου του πρωταθλητή με την ομάδα του Μπράκλεϊ για το 2022 περιπλέκει λίγο τα πράγματα σε σχέση με την μετακίνηση του Ράσελ εκεί του χρόνου.

Από την πλευρά της Mercedes, η πρωταθλήτρια είναι λογικό να μην θέλει να "κάψει" τον ιδιαίτερα ταλαντούχο Ράσελ, και μαζί την προοπτική του ως εν δυνάμει πρωταθλητή, τοποθετώντας τον δίπλα στον πολυπρωταθλητή Χάμιλτον, με ένα μονοθέσιο και μια ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν σαν ρολόι για τον Βρετανό.

Ο Τζορτζ Ράσελ
Ο Τζορτζ Ράσελ DAIMLER AG


Από την άλλη πλευρά, ίσως και ο Ράσελ να μην θέλει να ρισκάρει να συμβεί το ίδιο - τουλάχιστον όχι μέχρι να του δοθεί η ευκαιρία να προσαρμοστεί σε μια νέα ομάδα, και ένα νέο αυτοκίνητο. Ίσως να μην θέλει να ρισκάρει την ευκαιρία να γίνει ηγέτης σε μια από τις δύο κορυφαίες ομάδες της F1, πηγαίνοντας εκεί αρχικά ως Νο2 οδηγός.

Και πέραν αυτών, η Mercedes πρέπει να εξετάζει τη λίγο παρορμητική προσωπικότητα του Ράσελ, και το πώς αυτή θα ταίριαζε με τον ισχυρό χαρακτήρα του Χάμιλτον.

Ο Τζορτζ Ράσελ πρόσφατα έκανε γνωστό ότι θέλει να υπογράψει το συμβόλαιό του για το 2022 μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Williams, Γιοστ Καπίτο, είπε ότι ακόμα είναι νωρίς για τη Williams να μπει σε συζητήσεις για το δίδυμο οδηγών της του '22.

Ο Τζορτζ Ράσελ
Ο Τζορτζ Ράσελ DAIMLER AG


Όλα τα παραπάνω έδωσαν τροφή σε φήμες ότι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάσει ο Ράσελ είναι να αποδεσμεύσει το μέλλον του από τη Mercedes, μιας και ο Χάμιλτον δεν αποχωρεί ακόμα, και να αναζητήσει την ευκαιρία να ηγηθεί σε μια άλλη ομάδα.

Ο Καπίτο, πάντως, αμφιβάλλει για αυτό το ενδεχόμενο: "Ο Τζορτζ είναι οδηγός της Mercedes εδώ και πολλά χρόνια και δεν νομίζω ότι θα τον αφήσουν να φύγει. Αλλά θα δούμε. Δεν είναι ανάγκη να συζητήσουμε από τώρα για τους οδηγούς μας".

Σύμφωνα με τις φήμες, σε τέτοια περίπτωση ένας πιθανός προορισμός του Ράσελ ίσως να είναι η Alpine, με δεδομένο ότι πέρσι ο Βολφ βοήθησε στην τοποθέτηση εκεί ενός άλλου οδηγού της ακαδημίας της Mercedes, του Εστεμπάν Οκόν.

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ