ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με digital i-Cockpit το Peugeot 308

Με digital i-Cockpit το Peugeot 308

Το Peugeot 308, ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας των μικρομεσαίων αμαξωμάτων, έρχεται με digital i-Cockpit.

Με περισσότερα από 1.5 εκατομμύρια οχήματα παραγωγή και 43 βραβεία, ακόμη και ως "Αυτοκίνητο της Χρονιάς" στην Ευρώπη το 2014, το Peugeot 308 είναι από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας των μικρομεσαίων αμαξωμάτων, διεθνώς και στην Ελλάδα.

Για το 2020, αυτό που ανανεώνει το μοντέλο, είναι ένα νέο χρώμα "vertigo blue", που η αλήθεια είναι ότι του ταιριάζει και το γνωρίσαμε στο νέο 208, προστέθηκαν δύο νέοι τροχοί αλουμινίου 17 και 18 ιντσών και το κυριότερο, το ταμπλό είναι εξοπλισμένο με 100% ψηφιακό PEUGEOT i-Cockpit καθώς και κεντρική οθόνη με γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ο ψηφιακός πίνακας είναι υψηλής ευκρίνειας 10 ιντσών, ενώ από την κεντρική οθόνη αφής επιτυγχάνεται η σύνδεση με smartphone. Επίσης, ανάλογα με την έκδοση, το Peugeot 308 επωφελείται από τη λειτουργία Mirror Screen, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να αντιγράφει την οθόνη του τηλεφώνου του στην οθόνη αφής του οχήματος. Αυτή η λειτουργία είναι συμβατή με Mirrorlink, Android Auto και Apple Carplay. Και ακόμη, η πλοήγηση 3D διαθέτει αναγνώριση φωνής, ενώ το TomTom Traffic, επιτρέπει τη βελτιστοποίηση τα διαδρομών με παρακολούθηση κίνησης σε πραγματικό χρόνο. Η προειδοποίηση για επικίνδυνες ζώνες, τώρα περιλαμβάνεται δωρεάν.

Όλες οι προσθήκες, αφορούν τόσο το sedan όσο και το SW, αμάξωμα.

Με digital i-Cockpit το Peugeot 308

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Peugeot 308 εφοδιάζεται με μια πλήρη γκάμα εξοπλισμού συστημάτων υποστήριξης οδηγού: προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop & Go στο αυτόματο κιβώτιο EAT8 ή με ταχύτητα 30 χλμ./ώρα στο χειροκίνητο κιβώτιο με ρυθμιζόμενη ρύθμιση απόστασης μεταξύ οχημάτων, visiopark με κάμερα 180° για πίσω όψη και λειτουργία Park Assist (μετρά τον διαθέσιμο χώρο στάθμευσης και χειρίζεται το τιμόνι αντί του οδηγού κατά τον ελιγμό), αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης από 5 έως 140 χλμ./ώρα και προειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης, το οποίο ανιχνεύει τους πεζούς στη λωρίδα έως ταχύτητα του οχήματος 60 χλμ./ώρα, ενεργή προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας κυκλοφορίας (ή προειδοποίηση για την άκρη του δρόμου) με διόρθωση λωρίδας από ταχύτητα 65 χλμ./ώρα και μετά, ανάλυση των μικρο-κινήσεων του τιμονιού, αυτόματη εναλλαγή μεγάλης δέσμης προβολέων, αναγνώριση σημάτων ταχύτητας και πινακίδες, ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου (με διόρθωση τροχιάς), με ταχύτητα από 12 χλμ./ώρα και ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Κι όσον αφορά στα μοτέρ, είναι Euro 6 σε ρύπους: τρικύλινδροι βενζίνης 1.2lt PureTech 110 S&S MT6, PureTech 130 S&S MT6 ή EAT8 και πετρελαίου τετρακύλινδροι 1.5lt BlueHDi 100 S&S MT6 και BlueHDi 130 S&S MT6 ή EAT8. Επίσης, παραμένει διαθέσιμη η σπορ έκδοση PEUGEOT 308 GTi, με τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6lt, 263 ίππων, με ροπή 340 Nm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ