ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρικό Nissan LEAF και στο Βατικανό

Το Nissan Vatican
Το Nissan Vatican

Η Nissan παρέδωσε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, ένα αμιγώς ηλεκτρικό LEAF στο Βατικανό, ως σύμβολο του κοινού στόχου των δύο οργανισμών για την ουδετερότητα του άνθρακα.

Εδώ που τα λέμε, το Βατικανό δεν έχει οικονομικό πρόβλημα! Όμως, η κίνηση της Nissan να δωρίσει στο Βατικανό ένα αμιγώς ηλεκτρικό LEAF, έχει συμβολικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου.

Η δωρεά του συγκεκριμένου οχήματος, ακολουθεί την έναρξη της Πλατφόρμας Δράσης Laudato si' του Βατικανού για να καταστήσει τους Καθολικούς θεσμούς περιβαλλοντικά βιώσιμους εντός επτά ετών. Μάλιστα, η δράση πήρε το όνομά της από την εγκύκλιο - ορόσημο του Πάπα το 2015, για το περιβάλλον.

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, παραδόθηκε στον Καρδινάλιο Giuseppe Bertello, πρόεδρο της Κυβερνήσεως της Πόλης του Βατικανού και πρόεδρο της Ποντιφικής Επιτροπής για το κράτος της πόλης του Βατικανού.

"Εργαζόμαστε με τρόπο ώστε το 75% των πωλήσεών μας στην Ευρώπη να “εξηλεκτριστεί” έως το 2023, με μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα τη δεκαετία του 2030. Αυτό βασίζεται στην κληρονομιά του Nissan LEAF, ως το πρώτο EV μαζικής παραγωγής στον κόσμο, με 530.000 αυτοκίνητα να βρίσκονται στο δρόμο, έχοντας εξοικονομήσει περισσότερους από 2,8 εκατομμύρια τόνους CO2 παγκοσμίως", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan στην Ιταλία, Marco Toro.

Στην Ελλάδα, το Nissan LEAF, μπορεί τώρα να αποκτηθεί με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με επιδοτούμενες τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€, για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ