ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρικά όλα τα DS από το 2025 και μετά

Ηλεκτρικά όλα τα DS από το 2025 και μετά
NICOLAS ZWICKEL

Ο γαλλικός όμιλος PSA Peugeot Citroen συμμετέχει στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, Formula E, με την εταιρεία DS Automobiles, η οποία αποτελεί την πιο premium μάρκα του ομίλου.

Στο περιθώριο του πρόσφατου γκραν πρι της Formula E που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, η DS ανακοίνωσε ότι από το 2025 και μετά, όλα τα νέα μοντέλα της θα είναι ηλεκτροκίνητα, είτε υβριδικά, είτε ηλεκτρικά, ή και τα δύο.

Αυτή η στρατηγική βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με την επικείμενη άφιξη του DS7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, που διαθέτει τετρακίνηση, ισχύ 300hp και ένα πεδίο αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης EV, κοντά στα 42 χιλιόμετρα.

Μάλιστα, η αποκάλυψη του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου DS, θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ενώ η DS Automobiles έχει ήδη ανακοινώσει ότι η δεύτερη γενιά των μοντέλων της θα είναι διαθέσιμη σε μια ηλεκτροκίνητη έκδοση (υβριδική ή ηλεκτρική), ο διευθύνων σύμβουλος Yves Bonnefont αποκάλυψε ότι «ξεκινώντας το 2025, κάθε νέο DS θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητους κινητήρες.»

Οσον αφορά στην DS, ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου 2014, με γνώμονα την εξαιρετική κληρονομιά από το πρώτο DS, το οποίο ξεκίνησε το 1955.

Τώρα, η γκάμα DS περιλαμβάνει τα μοντέλα: DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, DS 4 CROSSBACK, DS 4S, DS 5, DS 5LS, DS 6 και DS 7 CROSSBACK, το οποίο διατίθεται από αποκλειστικό δίκτυο, στα DS Stores και στα DS Salons…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ